Ovog tjedna održava se šesto izdanje HrUSKo Foruma

Ovog tjedna održava se šesto izdanje HrUSKo Foruma

Hrvatska udruga SAP korisnika, HrUSKo, u Zagrebu će 22. studenog ove godine organizirati šesti HrUSKo Forum, predviđajući okupljanje više od 150 sudionika. Forum predstavlja mjesto okupljanja korisnika SAP-a koji imaju priliku razmijeniti iskustva u korištenju implementiranih SAP-ovih rješenja te doznati novitete u svjetskim trendovima. Svake godine Forumu se pridruži i motivacijski govornik te će ove godine predavanje održati Korade Korlević.

Šesti Forum udruge SAP korisnika HrUSKo donosi brojne novitete. Nakon pet godina susret će se održati na novoj lokaciji uključujući i izbornu skupštinu Udruge. Kao novu lokaciju udruga je odabrala kongresnu dvoranu restauranta Lido na zagrebačkom Jarunu. Osim lokacije, noviteti koje udruga donosi su prezentacije samih korisnika te referentne studije slučaja SAP-ovih partnera čime će se objediniti iskustva svih sudionika implementacijskog procesa. Teme koje će obraditi predstavnici SAP-a su: „SAP Real Estate Management rješenje kao potpora IFRS 16 regulativi“ te „Kako ostvariti transparentnost i dodatne uštede u sklopu nabavnog procesa pomoću SAP ARIBA rješenja.“ Verso Altima grupa, kao zlatni partner ovogodišnjeg Foruma predstavit će korisničko iskustvo iz javnog sektora i Telco industrije sa posljednjih referentnih projekata, a koje trenutno u suradnji sa SAP-om predstavljaju na kongresu Smart Cities u Barceloni. Svoje iskustvo u radu sa SAP rješenjima predstavit će Toni Ganjto koji će održati predavanje na temu: „Turistička iluzija - pogled s druge strane putovanja.“

Na HrUSKo Forumu svake godine svoje gostovanje potvrdi i motivacijski govornik, te će na šestom izdanju susreta SAP korisnika predavanje održati Korado Korlević. Korlević je jedan od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan te mnogih edukacijskih projekata u Hrvatskoj u tom području. Otkrio je više od 1400 malih planeta (asteroida), a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa. Od 1993. godine radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan. Kako se trenutačno bavi astronomskom edukacijom, promicanjem astronomije i znanosti znanstveno-popularnim predavanjima, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovom primjenom u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine, Skupština HrUSKo udruge odlučila ga je pozvati kao gosta predavača.

„Veselimo se promjeni lokacije i mogućnosti da nam se pridruži veći broj sudionika Foruma. Kako je  interes za sudjelovanjem u radu naše udruge, kao i u organizaciji samog Foruma veći svake godine, naša obveza pružanja kvalitetnih predavanja i tema je veća. Predavanja koja će ove godine održati i naši korisnici i naši partneri odličan je početak otvaranja konkretnog dijaloga. Svjedočimo digitalnoj transformaciji, IoT, pametnim gradovima i ponosni smo što su upravo naši partneri nositelji prvih korisničkih iskustava iz tih područja.“ Izjavila je Danijela Kalmeta, predsjednica udruge SAP korisnika, HrUSKo.