Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup
DepositPhotos

Redovito okupljanje stručnjaka koji se bave uporabom tehnologije u procesu izrade karata, nazvano GeoMeetup, održat će se još jednom u tekućoj kalendarskoj godini. Druženje je zakazano za srijedu 13. prosinca na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Na prethodnom je događaju u studenom nazočilo više od stotinu zainteresiranih, a organizator, GIS Cloud, i ovom prilikom očekuje dobar odaziv stručnjaka. Organizatori pozivaju sve koji su do sada dolazili, a posebno one koji nisu nazočili prethodnim događanjima, da im se pridruže. Sudjelovanje na događaju je besplatno, ali je obavezna online registracija.

Tema okupljanja u prosincu je upotreba GIS tehnologija i sustava u područjima upravljanja prirodnim resursima, civilnoj zaštiti i projektima procjene rizika od prirodnih katastrofa. Nazočnima će biti predstavljeni rezultati nekoliko projekata financiranih od Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu na temu ‘Primjena multispektralnih satelitskih snimaka Sentinel2 u RH za potrebe šumarstva, poljoprivrede i ekologije’. Sudionici će također moći poslušati predavanje na temu ‘Zemljopisno Obavijesni sustav DUZS-a - Procjena opasnosti RH od požara i eksplozija’ u kojem će se predstaviti metode i alati korišteni u analizama rizika i opasnosti od prirodnih katastrofa.