Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Foto: DepositPhotos

Redovito okupljanje stručnjaka koji se bave uporabom tehnologije u procesu izrade karata, nazvano GeoMeetup, održat će se još jednom u tekućoj kalendarskoj godini. Druženje je zakazano za srijedu 13. prosinca na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Na prethodnom je događaju u studenom nazočilo više od stotinu zainteresiranih, a organizator, GIS Cloud, i ovom prilikom očekuje dobar odaziv stručnjaka. Organizatori pozivaju sve koji su do sada dolazili, a posebno one koji nisu nazočili prethodnim događanjima, da im se pridruže. Sudjelovanje na događaju je besplatno, ali je obavezna online registracija.

Tema okupljanja u prosincu je upotreba GIS tehnologija i sustava u područjima upravljanja prirodnim resursima, civilnoj zaštiti i projektima procjene rizika od prirodnih katastrofa. Nazočnima će biti predstavljeni rezultati nekoliko projekata financiranih od Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu na temu ‘Primjena multispektralnih satelitskih snimaka Sentinel2 u RH za potrebe šumarstva, poljoprivrede i ekologije’. Sudionici će također moći poslušati predavanje na temu ‘Zemljopisno Obavijesni sustav DUZS-a - Procjena opasnosti RH od požara i eksplozija’ u kojem će se predstaviti metode i alati korišteni u analizama rizika i opasnosti od prirodnih katastrofa.

Još iz kategorije

EU zalijepio Googleu kaznu od 4,3 milijarde eura zbog guranja svojih aplikacija u Android

EU zalijepio Googleu kaznu od 4,3 milijarde eura zbog guranja svojih aplikacija u Android

19.07.2018. komentiraj

Europska unija nije imala milosti prema Googleu, kaznila ga je rekordnom svotom od 4,3 milijarde eura zbog kršenja protumonopolskih pravila u slučaju mobilnog operativnog sustava Android. Naime, Europska komisija kroz istragu je dokazala da se Google njime služio za plasman svojih proizvoda pa na taj način prekršio tržišna pravila u EU.

Bitcoin oštro skočio na 7420 dolara

Bitcoin oštro skočio na 7420 dolara

19.07.2018. komentiraj

Bitcoin se nakon turbulentnog lipnja polako vraća u ravnotežu i bilježi blagi rast. Trenutno mu se vrijednost nalazi na 7420 američkih dolara, što je ipak bolje no 6454 dolara iz 20. lipnja. Bila je to najniža vrijednost bitcoina unazad sedam mjeseci. Svi oni koji posjeduju ovu kriptovalutu pažljivo osluškuju vijesti posljednjih dana i nadaju se pozitivnom zaokretu.

Krajem srpnja Google Street View automobil ponovo na hrvatskim ulicama

Krajem srpnja Google Street View automobil ponovo na hrvatskim ulicama

18.07.2018. komentiraj

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Maps, Google Street View automobil ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim ulicama. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi.