Ove godine očekuje se preko 8,000 sudionika na Magenta 1 B2B Run

Ove godine očekuje se preko 8,000 sudionika na Magenta 1 B2B Run

Najveće okupljanje zaposlenika hrvatskih kompanija, utrka Magenta 1 B2B Run, ove bi godine trebala privući više od osam tisuća sudionika, najavili su organizatori. Događaj će se održati četvrtu godinu za redom i ponovno će se trčati u četiri grada.

Prva utrka na rasporedu je 10. svibnja u Splitu. Druga postaja bit će Rijeka 14 dana kasnije, a u Osijeku će se trčati 14. lipnja. Završno okupljanje predviđeno je u Zagrebu na samom kraju ljeta, točnije 13. rujna. Prošle godine u četiri utrke sudjelovalo preko šest i pol tisuća zaposlenika iz 400 privatnih i javnih tvrtki.

Tako je prošlogodišnjim odazivom potvrđen status događaja koji okuplja najveći broj zaposlenika u Hrvatskoj, a postignuta su još dva rekorda. Riječ je o trkačkom natjecanju koje je potaknulo najveći broj novih sudionika da se odvaže doći na startnu liniju, odnosno svaki treći natjecatelj po prvi je put nastupio na nekoj utrci. Ujedno je lanjsko nadmetanje u Zagrebu oborilo rekord po broju trkača koji su se okupili na nekoj utrci u jednoj disciplini, a startalo ih je više od četiri i pol tisuće.

„Poslovna se kultura danas smatra kompetitivnom prednošću. U jugoistočnoj Europi čak još i više nego u zapadnoj što ujedno potvrđuje i velik odaziv hrvatskih kompanija na Magenta 1 B2B Run koji je prepoznat kao jedan od alata za unapređenje poslovne kulture koji pospješuje međusobnu komunikaciju i osjećaj zadovoljstva“, izjavila je inicijatorica događaja Dijana Vetturelli.

I ove je godine glavni partner Hrvatski telekom, a članica Uprave te tvrtke zadužena za ljudske resurse Marija Felkel istaknula je kako njezina tvrtka kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika. „Istraživanje koje smo proveli prošle godine pokazuje kako je Magenta 1 B2B Run idealan spoj timskog rada i neformalnog druženja koji je pridonio boljoj korporativnoj kulturi i jačanju međuljudskih odnosa. Upravo je to zajedništvo zaposlenika HT-a  rezultiralo titulom naj-fit kompanije na većini dosadašnjih utrka", dodala je Felkel.

„Prošle godine s nama je trčalo preko šest tisuća ljudi, od toga više od sedam stotina kolega iz HT-a. Drago mi je da HT ima iznimno jak tim koji privlači sve brojnije natjecatelje. U tri godine broj naših trkača se utrostručio, a ove godine bit će nas još više, poručio je ambasador utrke i kapetan HT-ovog tima Bojan Mušćet.