Ovako Microsoft vidi budućnost održavanja sastanaka

Ovako Microsoft vidi budućnost održavanja sastanaka

Microsoft je kroz posljednjih nekoliko mjeseci predstavio cijeli niz zanimljivih noviteta za Teams platformu, a u pauzi od dodavanja dodatnih mogućnosti, stručnjaci u toj kompaniji ponudili su viziju budućnosti održavanja sastanaka.

Zamišljaju da će se u narednim godinama nastaviti hibridni model rada, gdje će zaposleni ili cijelo ili određeno vrijeme provoditi u svojim domovima, odnosno, radili bi na daljinu. Upravo zato u Microsoftu vjeruju da treba raditi na unapređenju alata koji bi omogućili što kvalitetniju komunikaciju.

Dakle, prema viziji ljudi u jednoj od najvećih kompanija svijeta, budućnost sastanaka je takva da bi u prostoriji trebalo postaviti poveći ekran, kako bi sudionici sastanaka mogli biti prikazani u realnoj ili što realnijoj veličini.

Samim time, potrebno je u prostoriji imati onoliko pametnih kamera koliko je sudionika, postavljenih u visini očiju, a uz njih je potrebno imati i naprednu audiotehnologiju kako bi se moglo točno odrediti kad tko priča i da to bude što razgovjetnije drugoj strani.

Sve u svemu, Microsoft nudi budućnost u kojoj će trebati odvojiti podosta novca na hardverski dio priče, samo da bi sastanci djelovali realnije. Stoga, čini se kako je to koncept koji nikad neće zaživjeti, ali su u kompaniji htjeli prikazati ono što u ovom trenutku vide idealnim. Ali, stvarno je teško zamisliti da bi se netko toliko namučio u svakom smislu da ponudi nešto drugačiju formu sastanaka.

Istovremeno, u Microsoftu naveliko rade na kreiranju hibridnog načina rada pa se testiraju privatne mreže zaposlenika koji preko njih pristupaju sustavu. Ujedno, mobilni uređaji kojima se pristupa osjetljivim dijelovima sustava moraju biti upravljani od strane nadležnih osoba. Ukratko, ništa se ne prepušta slučaju u vremenima sve češćih, opasnijih i uspješnijih ransomware napada.