Ovaj vikend Labin se pretvara u središte IT industrije u Hrvatskoj - Počinje Digital Labin 2022.

Ovaj vikend Labin se pretvara u središte IT industrije u Hrvatskoj - Počinje Digital Labin 2022.

Za manje od 48 sati počinje Digital Labin 2022. konferencija, koja je glavna tema posljednjih tjedana u Labinu. Lloyds digital pobrinuo se da ovog vikenda Labin postane središte IT industrije u Hrvatskoj, konferencija je rasprodana do posljednjeg mjesta, te će se tako u našem rudarskom gradu okupiti preko 600 najvećih stručnjaka iz industrije digitalnog dizajna i developmenta.

U petak, 23.9. održat će čak 5 stručnih radionca na 5 različitih lokacija u prostorima Društveno-kulturnog centra Lamparna, Gradske knjižnice, Srednje škole Mate Blažine te Sportskog centra Franko Mileta, a voditelji radionica su međunarodni stručnjaci iz industrije, iz tvrtki kao što su Kiwi.com, Bornfight i Infinum, a u subotu 24.9., na glavnom danu konferencije održat će se simultano predavanja na dvije lokacije - Hangar Arena (Design & UX) te Mine Hall (Dev & Data).

Dvorana Sportskog centra Franko Mileta nosi ime Hangar Arena, kako ju Lloydsovci vole interno nazivati, a voditeljica programa je Iva Šulentić, dok je Mine Hall ime kojim su interno nazvali prostor Lamparne, gdje će program voditi Ivan Šarić.

Pripreme su u punom jeku, Labin već sad poprima ružičastu boju, a zasjati će u punom sjaju tijekom petka i subote, sinergijom mlade ekipe iz Lloyds digitala, Sonoluxa te Levela52.

Od raznih detalja ružičaste boje koje će osvanuti po ulicama grada, ova mlada ekipa osvjetlit će Labinske rudarske znamenitosti ružičastim bojama, a iz Lloydsa kažu kako ove godine posebnu čast imaju što će se dio konferencije održati u Lamparni, gdje je prvotno bio predviđen 4. program Bijenale Industrijske Umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB), koji se trebao održati upravo u terminu od 17.9. do 29.9., gdje je dio konferencije Digital Labin 2022. trebao biti jedan od pratećih programa.

S obzirom da je 4. program Bijenale Industrijske Umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) odgođen za slijedeću godinu, prostor Lamparne će u tom periodu umjesto prepun umjetnika i kustosa te iznimne industrijske umjetnosti biti središte okupljanja stručnjaka iz IT industrije. O dva naizgled nespojiva svijeta, pronašla su zajednički jezik i spojili nespojivo.

Tako će u sklopu konferencije Digital Labin 2022., koja će okupiti preko 600 ljudi, biti najavljen i program 4. Bijenala industrijske umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) koje će se održati na ukupno 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13.5. do 30.6.2023., na način da će se ispred Lamparne (Mine Hall - Dev & Data track) biti postavljena 4 metra visoka metalna skulptura u obliku dva ukrštena rudarska čekića, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom “UC XXI - Ustav“.

Digital Labin 2022. konferencija ove godine održat će se pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac te Turističke zajednice Istarske Županije, te smo im zahvalni na podršci i sinergiji kojom grad Labin zajednički postavljamo na svjetsku mapu i pokazujemo našim sugrađanima ali i ostatku regije kako je budućnost našeg grada zbilja ružičasta.

Brojimo sitno - Sretno!