Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra

Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra

Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponovno organizira svoj Otvoreni dan, dinamično druženje profesora, predavača i trenutačnih studenata s budućim kolegama. Otvoreni dan je besplatan, namijenjen svim zainteresiranim učenicama i učenicima srednjih škola – budućim "brucošima", ali i studentima drugih preddiplomskih studija koji promišljaju o nastavku specijalističkog studija na Visokom učilištu Algebra. Otvoreni dan će se održati u četvrtak, 20. lipnja 2013. od 14 do 19 sati u Ilici 242 u Zagrebu, čime se najavljuje upis šeste generacije inženjera.

Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra tradicionalna je manifestacija koju ovo učilište svake godine priprema za svoje buduće studente, a na koju su dobrodošli svi oni koje zanima početak ili nastavak studiranja neke od grana računarstva na ovom učilištu. Koncept Otvorenog dana koji će se održati 20. lipnja 2013. ponovno kombinira zanimljiva predavanja, predstavljanja pojedinih smjerova i djelatnosti učilišta, kao i rasprave o danas aktualnim temama iz svijeta računarstva i poduzetništva.

Neke od tema o kojima će posjetitelji tijekom nekoliko sati druženja na Visokom učilištu Algebra više saznati uključuju predstavljanje pojedinih smjerova (programsko, sistemsko, multimedijsko računarstvo), mogućnosti specijalizacije i certifikacije, izvannastavne aktivnosti tijekom studija, studiranje u inozemstvu te mogućnosti prakse i zapošljavanja nakon završenog studija. Gotovo svi studenti prve dvije generacije, koji su završili prvostupnički studij na Visokom učilištu Algebra, danas rade u IT struci, a budući će studenti tijekom Otvorenog dana imati priliku upoznati i neke od kolega te saznati još više o stvarnim perspektivama karijere u računarstvu.

Na otvorenom danu biti će objavljeni prvi dobitnici stipendija, dok će voditelj Centra karijera još jednom podsjetiti prisutne na mogućnosti stipendiranja izvrsnih učenika, kroz program koji je ove godine vrijedan više od 1.000.000,00 kuna. Svoja izlaganja tijekom Otvorenog dana održat će i voditelji katedri, koordinatori, predstavnici studentskog zbora i udruge koje djeluju na Visokom učilištu Algebra, pojedine studentske grupe i njihovi koordinatori, uz mnogobrojne relevantne goste koji dolaze iz hrvatskog ICT sektora, poput poduzetnika i poslodavaca.

Tijekom Otvorenog dana studenti će prezentirati rezultate koje su postigli na natjecanjima kao što su Hacking Night, INOVA, Cisco NetRiders, a na kojima su prethodnih godina uvijek bili vrlo uspješni, a prezentirat će se i novi program priprema za svjetska natjecanja Google CodeJam i TopCoder, koje vode bivši, vrlo uspješni natjecatelji, a danas predavači na Visokom učilištu Algebra.

Raspored predavanja i rasprava na Otvorenom danu Visokog učilišta Algebra možete pronaći u nastavku, a prijava se nalazi na adresi http://racunarstvo.hr/otvorenidan/

Još iz kategorije

Novi fotići iz Canonove radionice, stižu EOS R5 i EOS R6

Novi fotići iz Canonove radionice, stižu EOS R5 i EOS R6

09.07.2020. komentiraj

Canon danas predstavlja EOS R5 i EOS R6 – dva nova napredna fotoaparata punog kadra bez zrcala u ponudi revolucionarnog sustava EOS R utemeljenog na priključku budućnosti RF, ističu iz kompanije i dodaju da EOS R5 kao pravi uređaj profesionalne razine nudi fotografije razlučivosti 45 megapiksela snimane brzinom do 20 sličica/s1 te je prvi fotoaparat punog kadra bez zrcala koji može interno snimati 8K RAW snimke brzinom do 29,97 sličica/s u razlučivosti 4K do 120p.

FDA donijela vrlo zanimljivu odluku

FDA donijela vrlo zanimljivu odluku

09.07.2020. komentiraj

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) donijela je 7. srpnja odluku kojom se IQOS, elektronički uređaj za grijanje duhana Philip Morris Internationala (PMI), može prodavati i komunicirati na tržištu SAD-a kao duhanski proizvod modificiranog rizika (MRTP). Time je agencija utvrdila da je odluka prikladna za unaprjeđenje javnog zdravlja. Odluka pokazuje da je IQOS fundamentalno drugačiji duhanski proizvod i bolji izbor za punoljetne pušače koji bi inače nastavili pušiti, a IQOS je prvi i jedini elektronički nikotinski proizvod koji je dobio takvo rješenje u okviru MRTP postupka FDA-a.

Nove tarife HT-a uz bonus na Samsung telefone

Nove tarife HT-a uz bonus na Samsung telefone

09.07.2020. komentiraj

U novim pretplatničkim tarifama bez ugovorne obveze, Hrvatski Telekom privatnim korisnicima mobilne mreže pruža veću fleksibilnost i jednostavnost, uz  brojne dodatne pogodnosti. Svaka od pet novih tarifa uključuje čak 5000 minuta i poruka prema svim mrežama unutar Hrvatske, a prilikom odabira bilo koje od njih korisnici biraju paket podatkovnog prometa koji najbolje odgovara njihovim potrebama. Također, bitan novitet je da korisnici svaki mjesec mogu promijeniti svoju tarifu te u bilo kojem trenutku kupiti novi mobilni uređaj, uz jednokratno ili plaćanje kroz najviše 24 mjesečne rate.