Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra

Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra

Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponovno organizira svoj Otvoreni dan, dinamično druženje profesora, predavača i trenutačnih studenata s budućim kolegama. Otvoreni dan je besplatan, namijenjen svim zainteresiranim učenicama i učenicima srednjih škola - budućim "brucošima", ali i studentima drugih preddiplomskih studija koji promišljaju o nastavku specijalističkog studija na Visokom učilištu Algebra. Otvoreni dan će se održati u četvrtak, 20. lipnja 2013. od 14 do 19 sati u Ilici 242 u Zagrebu, čime se najavljuje upis šeste generacije inženjera.

Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra tradicionalna je manifestacija koju ovo učilište svake godine priprema za svoje buduće studente, a na koju su dobrodošli svi oni koje zanima početak ili nastavak studiranja neke od grana računarstva na ovom učilištu. Koncept Otvorenog dana koji će se održati 20. lipnja 2013. ponovno kombinira zanimljiva predavanja, predstavljanja pojedinih smjerova i djelatnosti učilišta, kao i rasprave o danas aktualnim temama iz svijeta računarstva i poduzetništva.

Neke od tema o kojima će posjetitelji tijekom nekoliko sati druženja na Visokom učilištu Algebra više saznati uključuju predstavljanje pojedinih smjerova (programsko, sistemsko, multimedijsko računarstvo), mogućnosti specijalizacije i certifikacije, izvannastavne aktivnosti tijekom studija, studiranje u inozemstvu te mogućnosti prakse i zapošljavanja nakon završenog studija. Gotovo svi studenti prve dvije generacije, koji su završili prvostupnički studij na Visokom učilištu Algebra, danas rade u IT struci, a budući će studenti tijekom Otvorenog dana imati priliku upoznati i neke od kolega te saznati još više o stvarnim perspektivama karijere u računarstvu.

Na otvorenom danu biti će objavljeni prvi dobitnici stipendija, dok će voditelj Centra karijera još jednom podsjetiti prisutne na mogućnosti stipendiranja izvrsnih učenika, kroz program koji je ove godine vrijedan više od 1.000.000,00 kuna. Svoja izlaganja tijekom Otvorenog dana održat će i voditelji katedri, koordinatori, predstavnici studentskog zbora i udruge koje djeluju na Visokom učilištu Algebra, pojedine studentske grupe i njihovi koordinatori, uz mnogobrojne relevantne goste koji dolaze iz hrvatskog ICT sektora, poput poduzetnika i poslodavaca.

Tijekom Otvorenog dana studenti će prezentirati rezultate koje su postigli na natjecanjima kao što su Hacking Night, INOVA, Cisco NetRiders, a na kojima su prethodnih godina uvijek bili vrlo uspješni, a prezentirat će se i novi program priprema za svjetska natjecanja Google CodeJam i TopCoder, koje vode bivši, vrlo uspješni natjecatelji, a danas predavači na Visokom učilištu Algebra.

Raspored predavanja i rasprava na Otvorenom danu Visokog učilišta Algebra možete pronaći u nastavku, a prijava se nalazi na adresi http://racunarstvo.hr/otvorenidan/