Otvorene su prijave za novu generaciju programera umjetne inteligencije

Otvorene su prijave za novu generaciju programera umjetne inteligencije

Dok se polaznici prve generacije programa prekvalifikacije za programera/ku umjetne inteligencije bliže kraju edukacije, AI Centar Lipik se priprema za nove prijave. Službeno su otvorene prijave za drugu generaciju, a sudeći prema prijašnjim prijavama, očekuje se još veći broj odaziv

“Prijave za prvu generaciju programa nadmašile su sva očekivanja, na 20 slobodnih mjesta prijavilo se čak 238 ljudi. Na kraju smo upisali 22 najbolja kandidata koji su kroz program usvojili najtraženija znanja i vještine današnjice - vještine potrebne za razvoj umjetne inteligencije. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave i postanu najtraženija roba na tržištu“, ističe Dejan Iličić, voditelj AI Centra Lipik.

Riječ je o intenzivnom šestomjesečnom edukacijskom programu koji uključuje teoriju i praksu pod vodstvom Hrvoja Kukine, stručnjaka za umjetnu inteligenciju, koji istovremeno završava doktorat na Tehničkom sveučilištu u Beču.

Prijaviti se možete putem službenih stranica AI Centra Lipik, rok za prijavu je 31.8.2021., a prijemni ispit održavat će se u rujnu.

“Program traje tek četiri mjeseca, a rezultati prve generacije su već impozantni te smo uistinu ponosni na ove mlade ljude koji su uložili jako puno vremena i truda. Ne očekujemo ništa manje od sljedeće generacije, upravo suprotno, nadamo se još većem broju prijava i većoj konkurenciji.Polaznici će kao i prošle godine morati položiti ispite iz polja matematike, programiranja i umjetne inteligencije. Osim testa znanja, budući polaznici su dužni položiti najpopularniji tečaj znanja - Elements of AI“, poručuje Kukina.

Program omogućuje edukaciju nezaposlenih osoba u trajanju od šest mjeseci u punom radnom vremenu tijekom kojeg polaznici borave u Lipiku.  Obuhvaća preko 1000 sati teorijske i praktične nastave te rada na vlastitim projektima uz pomoć profesora iz različitih područja umjetne inteligencije, strojnog i dubokog učenja te znanosti o podacima. Svim polaznicima osigurana je mjesečna novčana naknada u visini minimalne hrvatske plaće i putni troškovi od strane HZZ-a.

Svoje zadovoljstvo ovim programom potvrdila je i polaznica Stefani Majić koja se nakon završenog studija programskog inženjerstva prijavila na program te je odabrana kao jedna od najboljih kandidata.

“Sve vezano uz program od predavača, edukacije kao i samog mjesta oduševilo me je, a ovu ću prijavu sigurno pamtiti kao jednu od najboljih životnih odluka. Pozivam sve zainteresirane da se prijave jer sigurno neće požaliti, a ovo iskustvo će im promijeniti život“, ističe Stefani Majić.

Još iz kategorije

Novo izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije o 2020. godini u kojem se bilježi rast kibernetičkih napada

Novo izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije o 2020. godini u kojem se bilježi rast kibernetičkih napada

26.09.2021.

„Operativce tajnih službi u svim onim blockbusterima koji su skakali po krovovima, jurili po ulicama svjetskih velegradova, izbjegavali metke strojnica loših dečki i spašavali svijet od zlih znanstvenika, morat će zamijeniti s pametnim mladim curama i dečkima koji taj isti svijet spašavaju koristeći tipke miša, iz svojih ergonomskih stolica ispred velikih monitora. Operativci hrvatske tajne službe su, naravno, sposobni i spremni kao oni iz blockbustera, ali zadnjih godina sve više izgrađujemo i ove koji klikom miša spašavaju svijet. Razvoj tehnologije prosilo nas je da iz zatvorenog nevidljivog svijeta obavještajnih službi izađemo na javni otvoreni prostor. I to je dobro: naši građani moraju znati da postoje ljudi i službe koji se brinu o njihovoj sigurnosti i u kibernetičkom prostoru“, stoji uz izvješću SOA-e.

Weekend Media Festival pokazao koliko je važno družiti se uživo

Weekend Media Festival pokazao koliko je važno družiti se uživo

26.09.2021.

Weekend Media Festival, događaj koji privlači i ujedinjuje sve one koji su zainteresirani za trendove i novitete u svijetu komunikacija i medija, započeo je u velikom stilu svoje 14. izdanje u staroj Tvornici duhana. U Rovinj su stigli domaći i strani stručnjaci iz područja komunikacija, odnosa s javnošću, marketinga i medija kako bi prokomentirali nove trendove, razmijenili ideje i uživali u predavanjima domaćih i svjetski poznatih govornika.

Nvidijine GeForce kartice nastavljaju s dominacijom na tržištu grafičkih kartica

Nvidijine GeForce kartice nastavljaju s dominacijom na tržištu grafičkih kartica

26.09.2021.

Na tržištu diskretnih grafičkih upravljačkih jedinica (GPU) ili jednostavnije rečeno, grafičkih kartica, Nvidia GeForce “obitelj” nastavlja s dominacijom i zadržavanjem prednosti na tržištu ispred glavnog i jedinog konkurenta AMD-a.