Otvorene su prijave na BalCannes

Otvorene su prijave na BalCannes

U punom su jeku pripreme za novo izdanje BalCannesa – nakon što je deset godina ujedinjavao naša tržišta, sada im ponovno otvara svoja vrata, a najbolji projekti, agencije i oglašivači bit će proglašeni pod reflektorima velike dvorane Dana komunikacija! Novostima tu nije kraj – službeno je dostupan pravilnik natjecanja koje će ovoga puta zasjati u kompetitivnijem svjetlu i definirati komunikacijsku industriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije slaveći najbolje i najoriginalnije u regiji.

„Svi smo mi BalCannes! A novo poglavlje BalCannesa treba zadovoljiti potrebu kolega iz regije, kako u agencijama tako i među oglašivačima, za boljim poznavanjem kreativnosti koje ta regija pruža i kretanjima na pojedinim tržištima. Najvažnije, BalCannes ostaje BalCannes – nastavlja inspirirati i ujedinjavati regiju, stoga nam se pridružite i pokažite da ste najbolji“, poručio je Damir Ciglar, član Organizacijskoga odbora Dana komunikacija i jedan od idejnih pokretača ovoga natjecanja.

BalCannes Report ponudit će svježe podatke o tržištima

Pravilnik nudi uvid u značajne promjene u konceptu natjecanja, a jedna je od najvećih novosti BalCannes Report, pregled stanja u regiji po BalCannesu, koji će se na godišnjoj bazi objavljivati s listom najboljih i biti dostupan svima. Po završetku natjecanja analiza rezultata i osvojenih bodova u ovom opširnom izvještaju pokazat će tko su bili najbolji na BalCannesu prema nizu kriterija – s obzirom na zemlje natjecatelja, kategorije, projekte, agencije, oglašivače, raznolikost perspektiva žirija itd.

Spektar kategorija poslovnoga djelovanja

Natjecateljski će se projekti vrednovati i nagrađivati prema poslovnim kategorijama u kojima i inače konkuriraju na tržištu: od Hrane, Alkoholnih i Bezalkoholnih pića, Telekomunikacijskih usluga, Zdravlja i farmacije pa sve do kategorija Razno i Društvena odgovornost, koja će proslaviti društvene akcije i moć kreativnosti u službi pozitivne promjene u svijetu, prijaviteljima će biti dostupno čak 13 kategorija. U svakoj od njih bit će moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili brončanu nagradu, a o najboljim radovima odlučivat će žiriji sačinjeni od profesionalaca iz redova agencija i klijenata. Poseban žiri činit će predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji sa specijaliziranim pristupom te najbolji rad po svojim kriterijima nagraditi nagradom koja će odabrani projekt istaknuti u BalCannes Reportu – BalCannes Editor’s Pick Award!

Na natjecanje možete prijaviti svoje cjelovite, integrirane kampanje te pojedinačne, jedinstvene dijelove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju koje ste provodili tijekom dvogodišnjega kvalifikacijskog perioda od 20. kolovoza 2020. do 20. studenog 2022.

Zadivite regiju, sudjelovanje je jednostavno

Svi oni koji su spremni svoje najbolje kreativne radove dati na uvid vodećim stručnjacima regije – te se zamišljaju pod svjetlima reflektora uz gromoglasni pljesak regije i zasluženo priznanje za svoj trud i izvrsnost – pozivaju se da ispoliraju svoje prijave jer BalCannes se vraća kako bi ponovno ujedinio regionalnu komunikacijsku industriju i istaknuo njezinu genijalnost.

Prijavni je obrazac jednostavan, a sve informacije dostupne su na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.

Još iz kategorije

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

28.11.2022.

Europski program testiranja sigurnosnih karakteristika novih automobila (Euro NCAP) dodijelio je sjajne ocjene Tesla Model Y iz ove godine te ga prema njima postavio na sami tron najsigurnijih automobila ikad proizvedenih. Što je velika vijest za kompaniju jer se radi o vozilu s kritiziranim autopilotom.

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

28.11.2022.

Innovation Norway objavio je Treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia, financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma. Cilj je Programa, koji stavlja fokus na inovacije zelene industrije i plavi rast povećanje konkurentnosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

28.11.2022.

Advanced Technology Days konferencija 17. put okupit će hrvatsku IT zajednicu 29. i 30. studenog 2022. u Cinestar Arena Centru u Zagrebu. Sudionici će moći birati između 66 predavanja u 5 paralelnih tematskih blokova te upoznati inovacije i novosti iz svijeta tehnologije. Domaći IT stručnjaci prepoznali su kvalitetu sadržaja koji temama pristupa iz inženjerskog kuta pa je konferencija rasprodana tjedan dana uoči početka.