Otvorene prijave za upis studija Upravljanje gradom

Otvorene prijave za upis studija Upravljanje gradom

Foto: DepositPhotos

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski studij Upravljanje gradom, za akademsku godinu 2020./2021., a otvoren je do kraja godine. Studij koji polaznicima omogućava stjecanje konkurentnih i primjenjivih znanja i vještina koji su potrebni gradovima kako bi se bolje nosili s razvojnim izazovima traje četiri semestra, a polaznici završetkom studija stječu akademski naziv specijalista za upravljanje gradom. Rok za podnošenje prijava je 31. prosinca 2020., a sve informacije o studiju kao i obrazac za prijavu te program studija se nalaze na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Studij mogu upisati pristupnici koji su stekli diplomu na sveučilišnom diplomskom studiju ili dodiplomskom studiju, prema starom programu. Navedeno obuhvaća studije u društvenom, biomedicinskom, biotehničkom, humanističkom, tehničkom i umjetničkom području. Također, upisati se mogu i pristupnici koji su diplomirali i na sastavnicama drugih srodnih znanstveno-nastavnih područja uz obvezu polaganja razlikovnih ispita. Glavni kriterij je da pristupnici aktivno znaju najmanje jedan svjetski jezik.

„Drago nam je da broj polaznika Studija iz godine u godinu raste. Vjerujemo kako će se taj trend nastaviti i kroz ovu petu generaciju te da će svi zainteresirani, s naglaskom na djelatnike gradskih i županijskih službi prepoznati vrijednost stjecanja dodatnih znanja i vještina koje će im uvelike olakšati svakodnevni posao uspješnog gospodarenja gradskim resursima na korist svih građana, a tako i same Hrvatske i društva u cjelini“, rekao je prof. dr. sc. Gojko Bežovan, voditelj Studija s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

„Uz prijavu je potrebno priložiti ispunjen obrazac za prijavu, ovjerenu presliku diplome te životopis s opisom stručne i znanstvene aktivnosti te popisom radova, ako ih kandidat ima. Naposljetku je potrebno priložiti i potvrdu o položenim ispitima s ocjenama diplomskog studija tj. prijepis ocjena. Prijave se podnose na propisanim obrascima, moraju biti potpune i u skladu s uputama kako bi bile priznate“, pojašnjavaju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Još iz kategorije

Pripremom kave na ovaj način možete produžiti svoj život za nekoliko godina

Pripremom kave na ovaj način možete produžiti svoj život za nekoliko godina

23.01.2021. komentiraj

Kava razbuđuje i pokreće dan mnogih ljudi diljem svijeta, ali ima i pozitivne učinke na ljudsko zdravlje. Naravno, ako se pije u umjerenim količinama, kao i sve ostalo u životu što konzumiramo. U takvom slučaju može smanjiti rizik od smrti povezanih s kardiovaskularnim bolestima za 15 posto.

Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike od propasti

Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike od propasti

23.01.2021. komentiraj

Udruga Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja poslali su dopis Vladi Republike Hrvatske i Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu su upozorili na procesne manjkavosti u postupku kreiranja te donošenja odluka kojima se u potpunosti ili djelomično ograničava rad. Ističemo da su navedene odluke o ograničenju poslovanja mnoge poduzetnike dovele u nezavidan položaj.

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

22.01.2021. komentiraj

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.