Otvorene prijave za Global Game Jam Algebra 2023

Otvorene prijave za Global Game Jam Algebra 2023
Dražen Tomić / Tomich Productions

Visoko učilište Algebra u periodu od 3. do 5. veljače na svom će zagrebačkom kampusu ugostiti Global Game Jam - najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara koji se simultano održava na lokacijama diljem svijeta, s desecima tisuća sudionika, takozvanih „jamera“. Global Game Jam konceptom je sličan hackatonu, a glavni cilj je u 48 sati osmisliti video igru prema temi predstavljenoj na početku natjecanja. Pritom svaka lokacija može dodati svoj specifičan zahtjev koji prati glavnu temu pa će ovogodišnji Global Game Jam Algebra 2023 pred natjecatelje staviti upravo takav dodatni izazov.

Natjecanje Global Game Jam dio je aktivnosti koje će se održavati tijekom Gamedev weekenda, prvog takvog u nizu budućih događanja posvećenih industriji video igara i obrazovanju budućih game developera. Posjetitelji će tako tijekom prvog vikenda u veljači u sklopu Gamedev weekenda imati prilike posjetiti dane karijera, izložbu radova gamedev industrije u Hrvatskoj, poslušati panel raspravu o ulozi i potrebama obrazovanja u game development industriji u Hrvatskoj, kao i sudjelovati na dva interaktivna predavanja vezana za mogućnost prikupljanja financija za tvrtke i projekte iz raznih postojećih i novih izvora.

Adam Kovač, stručnjak iz tvrtke 3lateral koja se bavi inovativnim tehnologijama za omogućavanje digitalizacije ljudskog izgleda i pokreta, s okupljenima će podijeliti sve o financijskoj potpori Epic MegaGrant koju dodjeljuje Epic Games i kako ju dobiti. Slična tema bit će i u fokusu predavanja stručnjakinje za EU fondove i osnivačice tvrtke PJR consulting Ane Fresl, koja će zainteresiranima otkriti iz kojih se EU fondova može povući čak 33 milijuna eura za razvoj industrije videoigara te mnoge korisna savjete o tome kako prijaviti projekt na EU natječaje i uspješno ga realizirati.

„Drago nam je što je upravo Algebri pripala čast ugostiti jedan ovako uzbudljiv događaj za gaming zajednicu. Na području Hrvatske Global Game Jam natjecanja su do sada održana u Rijeci i Novskoj te će Global Game Jam Algebra 2023 biti prvo takvo natjecanje održano u Zagrebu. Ovo je odlična prilika mladima da pokažu svoje vještine, a najbolji od njih imat će ih prilike dalje razvijati zahvaljujući nagradama koje uključuju besplatno ili sufinancirano studiranje na prvoj godini prijediplomskog i diplomskog studija primijenjenog računarstva koje mogu osvojiti na Algebri“, izjavio je Hrvoje Balen, član Uprave Algebre.