Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

S novom operacijskom dvoranom u kojoj će se izvoditi adaptivno-hibridna kirurgija, Radiochirurgia Zagreb postala je trenutno najmodernija specijalna bolnica u Hrvatskoj i regiji. Bolnica sada u svoje usluge uvodi i suvremenu hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kada je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom, ističe ravnatelj dr. Dragan Schwarz i dodaje da nova operacijska dvorana raspolaže sustavima koji liječnicima omogućavaju operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu (tzv. image guiding).

U dvorani se, između ostaloga, nalazi LIGHTVISION, uređaj koji liječnicima pomaže razlikovati obično tkivo od tumorskog za vrijeme operacije i koji je po prvi puta instaliran u nekoj europskoj bolnici kao i tzv. C-luk uređaj najnovije generacije koji liječnicima za vrijeme operacija omogućuje prikaz s rezolucijom većom od CT uređaja. Operacijska dvorana opremljena je i najsuvremenijim uređajem za zaustavljanje krvarenja na velikim površinama, zatim ultrazvučnim kavitronom, sustavom za uništenje tumorskog tkiva koji pošteđuje krvne žile, kao i najsuvremenijom laparoskopskom opremom dok se za zaštitu pacijenata brine sustav plazma sterilizacije zraka.

„Ova dvorana predstavlja još jedan korak bliže ostvarenju našega sna, a taj je da damo maksimalan doprinos kako bi se Hrvatska uvrstila u one zemlje u Europi u kojima se najmanje umire od raka. Ne mogu opisati koliko sam ponosan što Radiochirurgia Zagreb svojim pacijentima nudi uslugu kakvu ćete pronaći u najboljim bolnicama na svijetu. Pacijenti sada kod nas mogu na jednom mjestu obaviti cjelokupnu dijagnostiku, ako je potrebno i operativni kirurški zahvat, liječenje radiokirurgijom, kao i redovito postoperativno praćenje svojeg zdravstvenog stanja“, rekao je Schwarz.

Na programu svečanog otvorenja novu operacijsku dvoranu predstavili su neki od najistaknutijih hrvatskih kirurga i ujedno članovi stručnog tima Radiochirurgije Zagreb: Doc. dr. sc. Stipislav Jadrijević, dr. med., Prof. dr. sc. Igor Nikolić, dr. med., Prof. dr. sc. Josip Paladino, dr. med., Prof. dr. sc. Leonardo Patrlj, dr. med., Prof. dr. sc. Mate Škegro, dr. med., Prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak, dr. med. kao i ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, Prof. dr. sc. Dragan Schwarz. Bolnica je ovim činom željela odati posebno priznanje kirurškoj struci u Hrvatskoističe ravnatelj Schwarz.

Još iz kategorije

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

20.01.2020. komentiraj

Nova aplikacija pod imenom CityBook koja treba postati univerzalni digitalni vodič za gradove dolazi iz Booking.com-a.  Radi se o responzivnom digitalnom vodiču za gradove koji na jednom mjestu savršeno kombinira inspiraciju, planiranje, navigaciju i doživljaje. Prvi pilot-projekti pokrenuti su danas za Pariz, London i Amsterdam.

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

18.01.2020. komentiraj

Da je odluka kojim slučajem u njihovim rukama, velika većina građana Hrvatske, njih 84%, ukinula bi ili ograničila rad trgovina nedjeljom, otkriva anketa koju je proveo portal MojPosao i u kojoj je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika.

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

18.01.2020. komentiraj

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a nešto sporije prate je društvene promjene, što se može vidjeti iz podatka da iza većine odobrenih patenata diljem svijeta i dalje svoje muškarci. Dakle, žene još uvijek nisu dovoljno prisutne u tehnološkom svijetu, odnosno, ne stoje u dovoljnoj mjeri iza izuma.