Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

S novom operacijskom dvoranom u kojoj će se izvoditi adaptivno-hibridna kirurgija, Radiochirurgia Zagreb postala je trenutno najmodernija specijalna bolnica u Hrvatskoj i regiji. Bolnica sada u svoje usluge uvodi i suvremenu hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kada je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom, ističe ravnatelj dr. Dragan Schwarz i dodaje da nova operacijska dvorana raspolaže sustavima koji liječnicima omogućavaju operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu (tzv. image guiding).

U dvorani se, između ostaloga, nalazi LIGHTVISION, uređaj koji liječnicima pomaže razlikovati obično tkivo od tumorskog za vrijeme operacije i koji je po prvi puta instaliran u nekoj europskoj bolnici kao i tzv. C-luk uređaj najnovije generacije koji liječnicima za vrijeme operacija omogućuje prikaz s rezolucijom većom od CT uređaja. Operacijska dvorana opremljena je i najsuvremenijim uređajem za zaustavljanje krvarenja na velikim površinama, zatim ultrazvučnim kavitronom, sustavom za uništenje tumorskog tkiva koji pošteđuje krvne žile, kao i najsuvremenijom laparoskopskom opremom dok se za zaštitu pacijenata brine sustav plazma sterilizacije zraka.

„Ova dvorana predstavlja još jedan korak bliže ostvarenju našega sna, a taj je da damo maksimalan doprinos kako bi se Hrvatska uvrstila u one zemlje u Europi u kojima se najmanje umire od raka. Ne mogu opisati koliko sam ponosan što Radiochirurgia Zagreb svojim pacijentima nudi uslugu kakvu ćete pronaći u najboljim bolnicama na svijetu. Pacijenti sada kod nas mogu na jednom mjestu obaviti cjelokupnu dijagnostiku, ako je potrebno i operativni kirurški zahvat, liječenje radiokirurgijom, kao i redovito postoperativno praćenje svojeg zdravstvenog stanja“, rekao je Schwarz.

Na programu svečanog otvorenja novu operacijsku dvoranu predstavili su neki od najistaknutijih hrvatskih kirurga i ujedno članovi stručnog tima Radiochirurgije Zagreb: Doc. dr. sc. Stipislav Jadrijević, dr. med., Prof. dr. sc. Igor Nikolić, dr. med., Prof. dr. sc. Josip Paladino, dr. med., Prof. dr. sc. Leonardo Patrlj, dr. med., Prof. dr. sc. Mate Škegro, dr. med., Prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak, dr. med. kao i ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, Prof. dr. sc. Dragan Schwarz. Bolnica je ovim činom željela odati posebno priznanje kirurškoj struci u Hrvatskoističe ravnatelj Schwarz.

Još iz kategorije

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

09.08.2020. komentiraj

HMD Global imenovao je Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabave kompanije. Izravno će surađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

07.08.2020. komentiraj

U narednom će periodu novi vlak bečke podzemne željeznice najprije biti podvrgnut detaljnim ispitivanjima kako bi se osigurali uvjeti za njegovo puštanje u promet. Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien” početkom srpnja predstavilo je prvi potpuno automatizirani vlak podzemne željeznice. Naime, isporučen je prvi od 34 vlakova nove generacije koji se proizvode u Siemensovim pogonima u bečkom okrugu Simmering. Kako ističu iz Siemensa, ovaj je vlak zahvaljujući brojnim inovacijama i digitalnim rješenjima jedan od najmodernijih vlakova podzemne željeznice na svijetu.