Otvoren NEM Dubrovnik 2022. koji donosi trendove u TV industriji

Otvoren NEM Dubrovnik 2022. koji donosi trendove u TV industriji

Ključno regionalno događanje u TV industriji, smješteno u jedan od najljepših hrvatskih obalnih gradova, ponovno je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa. Na deveto izdanje poznatog TV marketa NEM Dubrovnik 2022, najbolji svjetski medijski stručnjaci, panelisti i prezenteri stigli su kako bi komentirali nove trendove, različite strategije i promjene u televizijskoj branši. Počevši jučer, Hotel Dubrovnik Palace postao je središte brojnih prilika za networking i relevantnih događanja.

TV market počeo je sa sastancima i druženjima u predivnim restoranima koji su bili idealna uvertira u prvi dan NEM Dubrovnika 2022, iza kojeg stoji hrvatska agencija za marketing i TV industriju Mediavision.

Svečano otvaranje u Dubrovniku ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski odjel njemačke javne televizije ZDF koji je specijaliziran za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promoviranje ZDF-ovih programskih brendova. Nakon pića dobrodošlice, Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španjolske miniserije Boundless. Povijesna serija tematizira revolucionarnu plovidbu istraživača Ferdinanda Magellana koja će percepciju svijeta.

„Kultni istraživač i moreplovac poput Magellana je sam po sebi brend“, objasnio je Franke. Visokobudžetna serija, čija se premijera očekuje 10. lipnja na Amazon Primeu, snimana je u Dominikanskoj Republici, Baskiji, Madridu i Sevilji.

Prije početka samog prikazivanja, gledateljima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) te glumci Gonçalo Diniz i Niccolò Senni, a virtualno se uključio i Miguel Menéndez de Zubillaga (Executive Producer). U seriji također glume Álvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.

„Bila je prava odluka da producenti ostanu vjerni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prijevodu i izvedba gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvaća. Uvijek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

Još iz kategorije

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

13.08.2022.

Dok se ljetni ciklus edukacija programiranja privodi kraju, Infinum Academy već je objavio termine održavanja tri nove radionice. Uz već poznatu edukaciju u području UX/UI dizajna, za koju portfolio treba poslati najkasnije do 18. kolovoza, prijave su otvorene i za programe DevOps i WordPress.

Slijepo vjerovanje u sigurnost otvorenog koda nas sve čini ranjivima

Slijepo vjerovanje u sigurnost otvorenog koda nas sve čini ranjivima

12.08.2022.

Linux Foundation i Snyk su u partnerstvu napravili izvještaj pod nazivom 'Stanje sigurnosti otvorenog koda' (eng. The State of Open Source Security) i razotkrili podosta zabrinjavajućih informacija vezanih uz zablude koje se tiču 'open sourcea' u prvom kvartalu ove godine.

Potražnja za softver developerima i dalje je visoka

Potražnja za softver developerima i dalje je visoka

11.08.2022.

Stanje na američkom tržištu rada u tehnološkom sektoru došlo je do razine na kojoj se u trećini svih objavljenih oglasa za posao traže softver developeri i inženjeri. Te brojke donosi Američki ured za statistiku rada (US Bureau of Labor Statistics), a tiču se situacije zaključno sa svibnjem.