Otkriven Windows 8.1 Update 1

Otkriven Windows 8.1 Update 1
Microsoft

Danas se teško može nešto sakriti, a pogotovo u IT zajednici. Koliko se god Microsoft trudio da sakrije Windows 8.1 Update 1, to mu baš i ne polazi za rukom. Iako u Microsoftu užurbano rade na razvoju prve nadogradnje (Update 1) Windowsa 8.1 u javnost su procurile vijesti o tome kako će razvojna verzija izgledati.

Čini se kako će doći do prilagodbe OS-a korisnicima koji više naginju tradicionalnoj strani. To su oni korisnici koji se služe tradicionalnim „alatima“ kao što su miš i tipkovnica, a ako smijemo primijetiti i možda najzahvalnija publika za Microsoft. Daljnje promjene dolaze kod Windows Store Aplikacije te i u tom segmentu ima zanimljivih promjena.

Bitno je istaknuti kako će se Windows Store aplikacije moći zakačiti na taskbar, a pri vrhu će imat će naslovnu traku s komandama za zatvaranje i minimiziranje. Ako bacimo pogled na lijevu stranu tu ćemo naći mogućnost za postavljanje aplikacije u snap način rada za istovremeno korištenje dvije aplikacije.

Isto tako, primjetne su promjene kod start ekrana - komande koje se koriste za search i opcije za shut down & restart su sada puno uočljivije.