Osvježen 1Klik - sve vijesti na jednom mjestu

Osvježen 1Klik - sve vijesti na jednom mjestu

Osmišljavanje i izrada nove verzije 1klik.hr portala trajala je godinu dana, a odlučili smo se na njega jer smo željeli koristiti novu bržu i kvalitetniju tehnologiju, ističe Bojan Bernik s portala 1Klik.hr, te dodaje kako je nova stranica se učitava 3 puta brže u odnosu na staru verziju.

„Jedan od razloga je to što smo maknuli napredne opcije personalizacije jer je to koristilo manje od 5 posto posjetitelja. Osim toga, moderniji dizajn sada je u skladu sa svim novim standardima i siguran sam da će privući puno više novih korisnika. Dodatno smo filtrirali linkove kako bi samo oni najkvalitetniji ostali, te je nova verzija sajta potpuno optimizirana za Google tražilicu“, ističe Bernik.

Prema njegovim riječima u razvoj tehničkog rješenja uloženo je 6 mjeseci rada dvojice programera, te pozamašan iznos novca. Onako sa smiješkom dodaje kako je sve rađeno od nule, odnosno ispočetka kako bi se dobio današnji novi izgled i funkcionalnosti.

„1klik je namijenjen svima koji žele na jednom mjestu čitati najnovije vijesti ovisno o kategoriji koja ih zanima. Npr. ako vas zanima "Tehnologija" sigurno će vam biti korisno na jednom mjestu moći pročitati vijesti sa 16 različitih portala, umjesto da posjećujete svaki posebno. Osim toga, nitko nema previše vremena u danu da istražuje što sve postoji na internetu, a 1klik sadrži linkove na najbolje sadržaje koji postoje“, objašnjava Bernik.

Pojašnjava, kako se linkovi skupljaju i filtriraju već 2 godine, biti na 1klik-u je stvar prestiža, potvrda da netko radi dobar posao i zaključuje kako im je želja kopiranje ovog koncepta na strana tržišta koja imaju puno veći broj stanovnika, te se nadamo do kraja godine nastupiti na barem dva nova tržišta dvije nove države.