Osnivač CyanogenModa napušta Samsung

Osnivač CyanogenModa napušta Samsung

Foto: Erica Joy

Manje od dvije godine nakon što je Samsung u svoje redove doveo osnivača CyanogenModa kako bi poboljšao Android na svojim pametnim telefonima, Steve Kondik je odlučio napustiti Samsung i krenuti nekim novim putevima.

U poruci na Google Plusu, softverski inženjer podijelio je svoje uglavnom pozitivne dojmove za Samsung Galaxy S 4, te pritom spomenuo da odlazi iz korejskog diva.

Jedini negativan komentar Kodnika išao je prema novom TouchWiz korisničkom sučelju, kojeg opisuje "kao da je poslan natrag nekoliko godina u vremena Froyo dana.". No bez obzira na činjenicu da mu se novi UI ne sviđa, Galaxy S4 planira nabaviti kao zamjenu za svoj trenutni pametni telefon, Galaxy S3.

Odgovarajući u komentaru, Kondik je rekao da ništa posebno nije utjecalo na njegov ​​odlazak osim želje da "radi nešto novo", ali s obzirom na čovjekov pedigre, možemo samo pretpostaviti da će nekako biti povezan sa malim zelenom droidom.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.