Orange Rumunjska i Globecast predstavili TV uslugu na Astri

Orange Rumunjska i Globecast predstavili TV uslugu na Astri

GlobeCast i SES objavili su da pružaju usluge tvrtki Orange Rumunjska za predstavljanje visoko kvalitetnog satelitskog Direct-to-Home TV paketa ovog mjeseca. Paket će obuhvatiti korištenje više transpordera na orbitalnoj poziciji ASTRA 31,5 stupnjeva istočno te će se emitirati u tehničkim standardima DVB-S2 i MPEG4. GlobeCast će osigurati podršku, šifriranje i kodiranje za standardne i HD programe u paketu.

Orange Rumunjska će predstaviti novi TV paket, nadopunjujući svoje postojeće mobilne usluge što će omogućiti tvrtki da svojim korisnicima ponudi potpune multi-funkcionalne komunikacijske usluge. Orange Rumunjska je osigurala ovu uslugu putem tvrtke GlobeCast, koja pruža cjelovito rješenje za prijenos programa tvrtke Orange Rumunjska do uplinka i priprema ih za emitiranje na kapacitetu koji je GlobeCast iznajmio od tvrtke SES.

"Danas je tvrtka Orange Rumunjska spremna pružiti visoko kvalitetne televizijske usluge i ponuditi svojim rumunjskim korisnicima istinski atraktivne pakete. Orange TV znači najveći broj HD TV programa, najbolju jačinu i pokrivenost satelitskog signala, predanu brigu za korisnike, multiscreen pristup, manji i efikasniji satelitski tanjur i druge izvanredne osobine koje će nam dozvoliti da ponudimo nevjerojatno iskustvo televizije. Sve ovo je oživjelo uz pomoć stručnosti tvrtke Orange Grupe i jakog partnerstava koje smo razvili sa svjetski poznatim tvrtkama u televizijskoj industriji”, izjavio je glavni izvršni direktor tvrtke Orange Rumunjske, Jean-Francois Fallacher.

Glavni direktor GlobeCastea, Philippe Fort, je izjavio kako su njihovi uredi diljem svijeta surađivali kako bi osigurali potpuno tehničko rješenje za klijenta GlobeCasta, Orange Rumunjsku, počevši s prijemom programa iz Bukurešta do prijenosa aktivnosti na njihovog partnera tvrtku SES za uplink na njihov snažni satelit. Istaknuo je da su ponosni postignutim rezultatom i da će nastaviti osiguravati vrhunsku kvalitetu usluga na platformi, te težiti prema visoko kvalitetnom iskustvu gledatelja.

“Telekomunikacijski operateri sve više ulažu u distribuciju sadržaja kako bi obogatili svoju postojeću ponudu usluga. Ovaj ugovor pokazuje sve veću važnost satelita kao tehničke infrastrukture za linearne televizijske pakete telekomunikacijskih operatera. Pored izvanredne tehničke pokrivenosti koju pruža, satelit nudi fiksnu strukturu troškova koja ne ovisi od broja domaćinstava koja primaju TV uslugu. Presretni smo što je tvrtka Orange Rumunjska odlučila lansirati svoju novu uslugu putem satelita ASTRA. To potvrđuje vodeću ulogu tvrtke u Srednjoj i Istočnoj Europi te pokazuje da je naš orbitalna pozicija 31,5 stupnja istočno postaje novo aktivno mjesto u regiji.", dodao je glavni komercijalni direktor tvrtke SES, Ferdinand Kayser.

 

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.