Orange Rumunjska i Globecast predstavili TV uslugu na Astri

Orange Rumunjska i Globecast predstavili TV uslugu na Astri

GlobeCast i SES objavili su da pružaju usluge tvrtki Orange Rumunjska za predstavljanje visoko kvalitetnog satelitskog Direct-to-Home TV paketa ovog mjeseca. Paket će obuhvatiti korištenje više transpordera na orbitalnoj poziciji ASTRA 31,5 stupnjeva istočno te će se emitirati u tehničkim standardima DVB-S2 i MPEG4. GlobeCast će osigurati podršku, šifriranje i kodiranje za standardne i HD programe u paketu.

Orange Rumunjska će predstaviti novi TV paket, nadopunjujući svoje postojeće mobilne usluge što će omogućiti tvrtki da svojim korisnicima ponudi potpune multi-funkcionalne komunikacijske usluge. Orange Rumunjska je osigurala ovu uslugu putem tvrtke GlobeCast, koja pruža cjelovito rješenje za prijenos programa tvrtke Orange Rumunjska do uplinka i priprema ih za emitiranje na kapacitetu koji je GlobeCast iznajmio od tvrtke SES.

"Danas je tvrtka Orange Rumunjska spremna pružiti visoko kvalitetne televizijske usluge i ponuditi svojim rumunjskim korisnicima istinski atraktivne pakete. Orange TV znači najveći broj HD TV programa, najbolju jačinu i pokrivenost satelitskog signala, predanu brigu za korisnike, multiscreen pristup, manji i efikasniji satelitski tanjur i druge izvanredne osobine koje će nam dozvoliti da ponudimo nevjerojatno iskustvo televizije. Sve ovo je oživjelo uz pomoć stručnosti tvrtke Orange Grupe i jakog partnerstava koje smo razvili sa svjetski poznatim tvrtkama u televizijskoj industriji”, izjavio je glavni izvršni direktor tvrtke Orange Rumunjske, Jean-Francois Fallacher.

Glavni direktor GlobeCastea, Philippe Fort, je izjavio kako su njihovi uredi diljem svijeta surađivali kako bi osigurali potpuno tehničko rješenje za klijenta GlobeCasta, Orange Rumunjsku, počevši s prijemom programa iz Bukurešta do prijenosa aktivnosti na njihovog partnera tvrtku SES za uplink na njihov snažni satelit. Istaknuo je da su ponosni postignutim rezultatom i da će nastaviti osiguravati vrhunsku kvalitetu usluga na platformi, te težiti prema visoko kvalitetnom iskustvu gledatelja.

“Telekomunikacijski operateri sve više ulažu u distribuciju sadržaja kako bi obogatili svoju postojeću ponudu usluga. Ovaj ugovor pokazuje sve veću važnost satelita kao tehničke infrastrukture za linearne televizijske pakete telekomunikacijskih operatera. Pored izvanredne tehničke pokrivenosti koju pruža, satelit nudi fiksnu strukturu troškova koja ne ovisi od broja domaćinstava koja primaju TV uslugu. Presretni smo što je tvrtka Orange Rumunjska odlučila lansirati svoju novu uslugu putem satelita ASTRA. To potvrđuje vodeću ulogu tvrtke u Srednjoj i Istočnoj Europi te pokazuje da je naš orbitalna pozicija 31,5 stupnja istočno postaje novo aktivno mjesto u regiji.", dodao je glavni komercijalni direktor tvrtke SES, Ferdinand Kayser.

 

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).