Opera predstavila preglednik za Android

Opera predstavila preglednik za Android

Opera je u utorak okončala beta fazu testiranja svog Android web preglednika baziranog na WebKit-u, te je dostupan za preuzimanje na Google Play trgovini. Ovo je prvi Opera preglednik koji je objavljen od kad su u veljači objavili prelazak s vlastitog Presto engine-a na open-source WebKit engine koji koriste Google Chrome i Apple Safari preglednici.

Opera je obećala da će njihov novi preglednik Android korisnicima pružiti najlakši i najbrži način za pregled sadržaja na njihovim telefonima. Tvrtka je redizajnirala sučelje preglednika dodajući mu svjetlije boje i čineći ga intuitivnijim za korištenje.

Preglednik je dobio novu mogućnost zvanu Discover, koja korisnicima daje mogućnost odabira kategorija poput umjetnosti, vijesti i tehnologije te pritiskom gumba Discover prikazuje sve relevantne članke vezane za odabrane kategorije.

Rikard Gillemyr , izvršni potpredsjednik za proizvode široke potrošnje Opera Softwarea, navodi kako je novost i Off-Road način rada preglednika, koji ubrzava pregledavanje i na najsporijim internet vezama. Ova mogućnost koristi kompresiju podataka kako bi se smanjila količina podatkovnog prometa tijekom pregledavanja na telefonu. Time bi se uštedjelo vrijeme i smanjile frustracije pregleda weba na sporim internet vezama, te smanjila potrošnja u roamingu i uštedio novac korisnicima.

Ostale mogućnosti uključuju Speed Dial za brzo pokretanje označenih stranica i Text Flow koji omogućuje pregled web teksta na svim razinama zumiranja bez potrebe za pomicanjem u stranice u bilo kojem smjeru. Također omogućen je vizualan pregled svih stranica koje smo otvorili, te se prebacivati sa stranice na stranicu jednostavnim odabirom.

Besplatan Opera preglednik za Android dostupan je na Google Play trgovini za bilo koji uređaj koji koristi Android 2.3 ili noviji sustav.