Okončana deveta TMC konferencija

Okončana deveta TMC konferencija

Predstavnici svjetskih lidera u području tehnologija i distribucije u avioindustriji, gostovali su na konferenciji “Nove tehnologije u industriji putovanja” u Travel & Tehnology Hub-u u Zagrebu. Događaj je organizirala  tvrtka Travel Management Company (TMC).

Organizator je okupio predstavnike najuglednijih i najutjecajnijih europskih turističkih tvrtki, putničkih i tehnoloških tvrtki, globalnih hotelskih dobavljača i ostalih sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Na predavanjima, B2B radionicama i panelu govorilo se o trendovima u industriji putovanja, utjecaju novih tehnologija i mogućnostima koja ona nude. Naglasak je stavljen na rješenja koja se odnose na kombiniranje iskustva, tradicije i novih tehnologija.

“Okupili smo najrelevantnije stručnjake u industriji putovanja osvrćući se na tehnološke promjene, utjecaje globalnih regulatora, novim modelima distribucije virtual interlining kao i novim standardima u industriji putovanja, s naglaskom na avioindustriju. Ciklus TMC konferencija daje odgovore na promjene koje dolaze, putem osoba i tvrtki lidera iz avioindustrije koji prezentiranjem svojih poslovnih praksi prenose iskustva, izazove i prepreke  koje su ih pozicionirale kao vodeće u ovom segmentu poslovanja“, rekao je generalni direktor TMC-a Anđelko Ćalušić.

Zdenek Komenda, direktor poslovnog razvoja Kiwi.com, naglasio je važnost sveobuhvatne ponude za pametno planiranje putovanja koja štedi vrijeme i novac. Predstavnik AerTicketa Oleksii Murovtsev istaknuo je da tvrtke iz područja putovanja i avioprometa ne bi trebale biti konkurencija nego zajedno činiti distribucijsku mrežu koja se nadopunjava partnerstvima.

Značaj novih tehnologija u industriji putovanja naglasili su i Aleksandra Tomaszewska, prodajna senior managerica za središnju i istočnu Europu i Oleksii Smotrov, zadužen za razvoj softwarea u Travelportu. Nicole Zapp, direktorica prodaje u Amadeusu, dotaknula se digitalne transformacije u industriji putovanja. Boris Pirozhnikov, operativni direktor vodećeg ruskog online distributera aviokarata KupiBilet.ru, predstavio je stanje i specifičnosti poslovanja na ruskom tržištu.

Još iz kategorije

Svjetski poznat etički haker gostuje na Danima komunikacija

Svjetski poznat etički haker gostuje na Danima komunikacija

16.02.2019. komentiraj

Vjerojatno već znate da se krajem ožujka održava ovogodišnje izdanje Dana komunikacija. Organizatori pomalo otkrivaju detalje programa, a ovog su tjedna najavili još jednog zanimljivog gosta.

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

16.02.2019. komentiraj

U istraživanju koje je Huawei proveo među 2585 ispitanika, Hrvati u ljubavnim odnosima više pišu poruke nego što razgovaraju na mobitel kojeg gotovo stalno nose sa sobom. Tako uređaje redovito nose i u kupaonicu i na WC, a ljubav najčešće izražavaju emojijem i to onim u obliku srca.

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

15.02.2019. komentiraj

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud  je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta potvrdila je za ICTbusiness.info Zrinka Makovac.