Okončana deveta TMC konferencija

Okončana deveta TMC konferencija

Predstavnici svjetskih lidera u području tehnologija i distribucije u avioindustriji, gostovali su na konferenciji “Nove tehnologije u industriji putovanja” u Travel & Tehnology Hub-u u Zagrebu. Događaj je organizirala  tvrtka Travel Management Company (TMC).

Organizator je okupio predstavnike najuglednijih i najutjecajnijih europskih turističkih tvrtki, putničkih i tehnoloških tvrtki, globalnih hotelskih dobavljača i ostalih sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Na predavanjima, B2B radionicama i panelu govorilo se o trendovima u industriji putovanja, utjecaju novih tehnologija i mogućnostima koja ona nude. Naglasak je stavljen na rješenja koja se odnose na kombiniranje iskustva, tradicije i novih tehnologija.

“Okupili smo najrelevantnije stručnjake u industriji putovanja osvrćući se na tehnološke promjene, utjecaje globalnih regulatora, novim modelima distribucije virtual interlining kao i novim standardima u industriji putovanja, s naglaskom na avioindustriju. Ciklus TMC konferencija daje odgovore na promjene koje dolaze, putem osoba i tvrtki lidera iz avioindustrije koji prezentiranjem svojih poslovnih praksi prenose iskustva, izazove i prepreke  koje su ih pozicionirale kao vodeće u ovom segmentu poslovanja“, rekao je generalni direktor TMC-a Anđelko Ćalušić.

Zdenek Komenda, direktor poslovnog razvoja Kiwi.com, naglasio je važnost sveobuhvatne ponude za pametno planiranje putovanja koja štedi vrijeme i novac. Predstavnik AerTicketa Oleksii Murovtsev istaknuo je da tvrtke iz područja putovanja i avioprometa ne bi trebale biti konkurencija nego zajedno činiti distribucijsku mrežu koja se nadopunjava partnerstvima.

Značaj novih tehnologija u industriji putovanja naglasili su i Aleksandra Tomaszewska, prodajna senior managerica za središnju i istočnu Europu i Oleksii Smotrov, zadužen za razvoj softwarea u Travelportu. Nicole Zapp, direktorica prodaje u Amadeusu, dotaknula se digitalne transformacije u industriji putovanja. Boris Pirozhnikov, operativni direktor vodećeg ruskog online distributera aviokarata KupiBilet.ru, predstavio je stanje i specifičnosti poslovanja na ruskom tržištu.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.