Oglasi u Appleovom App Storeu pronalazak željenih aplikacija čine frustrirajućim iskustvom

Oglasi u Appleovom App Storeu pronalazak željenih aplikacija čine frustrirajućim iskustvom

Stariji će često kazati da su prošla vremena bila bolja, ali kad se radi o Appleovom App Storeu, to uistinu vrijedi i to ponajprije zbog napornih oglasa koji otežavaju njegovo korištenje jer su preupadljivi i prenasilni u svom “postojanju”.

Jer, dok često korisnici bez obzira na količinu oglasa pred svojim očima mogu pronaći ono što im treba i što ih zanima na zaslonu pred njima, s App Storeom to sve rjeđe postaje slučaj jer su oglasi preupadljivi. I ne samo to, oglasi su nepovezani s onime što korisnik pretražuje.

Primjerice, upisivanjem poznate aplikacije Spotify u tražilicu, pojavi se oglas za Google Maps preko polovice zaslona i potrebno je izgubiti ponešto vremena za pronaći ono što tražite. Razumljivo, s vremenom će oglasa biti sve više, ali oni ne bi trebali biti temelj korisničkog iskustva nego dodatak, sitnica koja odvraća pažnju i možda je usput zaokuplja do te mjere da se ono što se oglašava konzumira od strane korisnika.

Ovako, čini se kao da Apple "lopatom" nabacuje oglase prema korisnicima i pritom nimalo ne bira koga će oni "pogoditi" ili "promašiti". Jer, Spotify i Google Maps nemaju dodirnih točaka ni u kojem smislu, što znači da je targetiranje potpuni promašaj. Daleko je to od onoga što čini Google, ali i što čini Facebook uzduž svojih društvenih mreža i aplikacija.

I nekako je čudno da se to događa baš Appleu, koji je poznat po urednosti, redu, jednostavnosti i svježem korisničkom iskustvu, oslobođenom ovakvih problema ili grešaka. Nekako je to više namijenjeno za Android svijet, koji se u segmentu oglašavanja ipak čini kao da je nekoliko razina iznad. Barem kad govorimo o App Storeu u odnosu na Google Play Store.

Ali, ovo je možda samo slučajna greška o kojoj će se voditi računa pa u budućnosti ipak korisnik na App Storeu dobije bolje postavljejne oglase, personalizirane i smislene...

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.