Office za iPad globalni hit

Office za iPad globalni hit

Microsoftov Office za iPad i dalje nastavlja dominirati na iOS App Storeu. Mnogi se ne čude tome i postavljaju jedno logično pitanje - pa, zašto to Microsoft nije i prije napravio? Word za iPad je broj jedan aplikacija u 120 zemalja, Excel je među top pet aplikacija u 125 zemalja, PowerPoint se također ugurao u prvih pet mjesta i to među 126 zemalja.

Office za iPad je globalni hit, očito je kako su u Microsoftu napravili jako dobar potez i ovih dana zadovoljno trljaju ruke. No, samo se sjetimo kroz koje su muke morali proći da bi Office ugledao svjetlo dana.

Počevši od 2011. kada se objavilo da je Office spreman za lansiranje, pa neočekivano zatišje da bi se 2012. objavilo kako je samo pitanje dana kada Office ide van. I tako sve do danas kada se ovaj potez pokazao kao pun pogodak za Microsoft.

Razni IT analitičari komentiraju kako je ovaj potez gurnuo Microsoft prema naprijed u pozitivnom smislu i pokazao kako se na „starog“ igrača itekako treba računati. Neki bi rekli - Office je Office, ma što god mi mislili o njemu.