Office 365 besplatan za neprofitne organizacije u Hrvatskoj

Office 365 besplatan za neprofitne organizacije u Hrvatskoj

Hrvatska je jedna od četrdeset i jedne države u kojima je od danas dostupan Office 365 kao donacija za neprofitne organizacije. Do kraja srpnja iduće godine donacije će se proširiti na ukupno devedeset država u svijetu.

“Danas doniramo neprofitnim organizacijama mogućnost pristupa Microsoftovim alatima za produktivnost i suradnju smještenim u oblaku, kako bi omogućili svim neprofitnim organizacijama da potroše manje vremena i novaca na tehnologiju, a više se fokusiraju na svoj humanitarni rad, bilo da je riječ o pomaganju bolesnima, izobrazbi i iskorjenjivanju nepismenosti ili rješavanju problema s okolišem. Neprofitne organizacije funkcioniraju jednako kao tvrtke i poslovne organizacije, ali često s puno manje sredstava naročito kada je u pitanju implementiranje nove tehnologije. Stoga je donacije vrhunskog rješenja u oblaku, kakav je Office 365 rješenje koje će sigurno povećati njihovu efikasnost.“, izjavio je Jean-Philippe Courtois predsjednik Microsoft International.

U studiji koju je proveo Microsoftov partner zadužen za donacije TechSoup, u većini zemalja, pa i Hrvatskoj,  glavne prednosti poslovanja u oblaku su lakša IT administracija (79%), smanjenje troškova (62%), poboljšana komunikacija (61%) i sigurnost podataka (54%). Kako se broj neprofitnih organizacija u svijetu dnevno povećava bitno je da im se omogući pristup najnovijim tehnologijama.

“Microsoft je na globalnoj i lokalnoj razini već desetljećima snažan partner neprofitnim organizacijama, pomažući im da svoje humanitarne aktivnosti odrade još lakše i brže. Pomoć je, osim novčano, vrlo često u obliku softvera, od Windowsa, preko Officea do specijaliziranih serverskih rješenja. Ponosni smo što od danas doniramo i Office 365 rješenje, koje će kao rješenje u oblaku pomoći mnogim neprofitnim organizacijama, prvenstveno smanjenjem budžeta potrebnih za uredska rješenja, ali i mobilnošću, povezanošću i jednostavnošću koje nudi, a koje će dovesti do toga da organizacije manje brinu o tehnologiji, a više o svojem hvalevrijednom radu. Također smo vrlo ponosni što je Hrvatska među 41 državom u kojima je Office 365 kao donacija dostupan“, objasnio je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska.

Kako je Hrvatska jedna od država u kojoj danas starta ova donacija, tijekom godine je pokrenut i pilot program s organizacijom 'Nova Generacija' poznatog profesora Tonija Miluna, čija su nekonvencionalna predavanja zainteresirala tisuće mladih u Hrvatskoj, ali i u regiji, za matematiku. Kao projekt kojem je Internet prirodni okoliš predstavljali su idealnog kandidata za pilot program.

“Po svojoj naravi sam perfekcionist i kada nešto nije posloženo kako treba teško se snalazim. Office 365 mi je olakšao posao, omogućio da svoj način rada podijelim s timom i sada uvijek znam gdje mi dokument za pojedine lekcije, bez obzira tko je pripremio lekciju. Zajednički možemo raditi na dokumentima i na taj način pripremiti najbolje materijale za naše đake. Hvala Microsoftu što je Office 365 napokon napravio platformu u kojem sve njihove aplikacije imaju smisao i izvlače ono najbolje u našoj kreativi“, izjavio je Toni Milun, autor projekta.

Prednost Office 365 koja će pomoći u poslovanju svake neprofitne organizacije prvenstveno je pristup svim podacima neovisno o mjestu na kojem se korisnik nalazi, kao i uređaju s kojeg pristupa - PC, laptop, pametni telefon ili tablet. Uz to, dijeljenje i zajedničko korištenje kalendara, dokumenata, e-mailova te video konferencija stvaraju još bolje povezanost svih u organizaciji. Možda i najveća korist, kada su u pitanju organizacije s vrlo limitiranim budžetom, je smanjena potreba za IT stručnjacima uz softver velike stabilnosti koji uvijek uključuje i najnoviju nadogradnju.

“Office 365 je za nas kao organizaciju značio dugo željenu automatizaciju poslovnih procesa. Jedna radna površina na kojoj možemo pratiti zadatke, projekte, mailove, dokumente je nešto što svakoj organizaciji treba. Oduševljava me što međusobno možemo zadavati zatatke jedni drugima i pratiti jesu li izvršeni. Jednom kada nekome zadamo nešto da uradi, možemo zaboraviti na to, jer nas sustav podsjeća je li obavljeno ili nije. Vrijeme koje smo utrošili na izradu sustava smo vratili u samo mjesec dana. Nakon Office-a 365 uopće ne znam kako smo mogli funkcionirati bez njega“, objasnio je Nikola Mujundžić, autor projekta 'Zabavno učenje'.

Donacija Office 365 dio je konstantnog doniranja koje Microsoft provodi već trideset godina. Samo u 2013. fiskalnoj godini donirano je 795 milijuna dolara u gotovini, softveru i servisima na adresu 70 826 neprofitnih organizacija u više od 115 država širom svijeta.

Sve organizacije koje se žele prijaviti za donaciju Office 365 mogu to učiniti preko sljedećeg linka at www.microsoft.com/office365nonprofits.