Odzvonilo Windowsima 7 - Microsoft prekida prodaju potkraj iduće godine

Odzvonilo Windowsima 7 - Microsoft prekida prodaju potkraj iduće godine

Ako ste u potrazi za novim računalom i tražite računalo s Windows 7 OS-om, onda je najbolje da ga kupite u narednih godinu dana. Microsoft je poručio svim svojim proizvodnim partnerima (OEM) da mogu prodavati osobna računala s predinstaliranim Windows 7 operativnim sustavom do 30. listopada 2014. godine, što znači da će u ovo vrijeme iduće godine sva osobna računala koja OEM izda dolaziti s predinstaliranim Windows 8 operativnim sustavom.

Osim što je donio odluku o prestanku prodaje OEM licenci za Windows 7, Microsoft je također objavio i prestanak prodaje Windows 7 Box primjeraka u maloprodaji.

Windows 8 OS je prošao kroz težak put u prvoj godini, od rasta pa sve do stagnacije koja je potpomognuta rastom broja korisničkih nadogradnji sa starijih Microsoft operativnih sustava na Windows 7 OS.

Međutim, Microsoft bi mogao lansirati Windows 8.2 OS sljedeće godine, s kojim bi mogli pokušati umiriti one korisnike koji nisu zadovoljni potpuno novim korisničkim sučeljem, te možda ni neće biti potrebe za sumanutom kupnjom osobnih računala s Windows 7 OS-om.