Odvjetnik za sat vremena zaradio 1010 dolara - Apple u šoku?!

Odvjetnik za sat vremena zaradio 1010 dolara - Apple u šoku?!
Fotolia

U srpnju ove godine Apple je bio optužen kako je sklopio deal s ukupno pet izdavača kako bi podigli cijene e-knjiga. Američko ministarstvo pravosuđa smatra kako je glavni cilj te akcije bila borba protiv Amazona, koji je tada bio dominantan na brzorastućem tržištu elektroničkih knjiga.

No, Apple se sada žali na troškove koje je morao platiti odvjetniku i bivšem inspektoru američkog ministarstva pravosuđa Michaelu Bromwichu. Naime, Michael je za svoje usluge nadgledanja Applea ispostavio račun od $138,000 - za samo dva tjedna posla. Njegova naknada iznosila je 1,010 dolara po satu + upravna pristojba od 15 posto.

Sutkinja Denise Cote u srpnju je imenovala  Bromwicha da nadgleda Apple no zasigurno nije ni sanjala koliko će stanoviti gospodin naplatiti svoje usluge. Kada je Apple pogledao račun ostao je šokiran.

Odlučili su pokrenuti tužbu i izjavili su „kako nisu vreća puna novaca iz koje svatko može uzimati kako hoće.“ Apple ga optužuje da plaćanje uopće nije išlo preko njegovog privatnog odvjetničkog društva nego je sve naplaćeno kao "konzultantske usluge".