Održano finale TVZMc2 natjecanja

Održano finale TVZMc2 natjecanja
Fotolia

Na velikom finalu studentskog TVZMc2 natjecanja u izradi mobilnih aplikacija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, održanom 8. svibnja 2013., nagradu za najbolju aplikaciju odnio je tim Milan Jovanović & Goran Trtinjak za svoju aplikaciju MindConnect.

Aplikacija na zadanu temu edukacije radi na principu mentalnih mapa, a između 12 pristiglih aplikacija nagradu je, osim zadovoljavanja tehničkih preduvjeta, osigurala i zbog svoje inovativnosti i izuzetne koristi za studente u procesu učenja.

Od 300 prijavljenih natjecatelja, njih sedamdesetak prošlo je pristupni ispit te nastavilo natjecanje i iskoristilo priliku za dodatnu edukaciju za razvoj mobilnih rješenja na odabranoj platformi - Android, iOS, Microsoft.

Sudionicima su se uz čestitke, osim organizatora, zahvalili i predstavnici Veleučilišta dr.sc. Jana Žiljak Vujić, pročelnica Računarsko-informatičkog odjela, koja je nastupila i u ime Dekanice TVZ-a te dipl.inž. Goran Belamarić, prodekan za financije i razvoj, koji su izrazili veliko zadovoljstvo održanom inicijativom, kao i odazivom studenata na natjecanje te im „prognozirali“ svijetlu budućnost tijekom, ali i nakon studiranja.

U ime NetAkademije, kao suorganizatora natjecanja, riječ je preuzeo Milan Draganić, voditelj Java edukacija, koji je također izrazio zadovoljstvo provedenim projektom te pozvao prisutne da dalje ulažu u svoje znanja, ističući važnost stalnog, cjeloživotnog, učenja te većeg povezivanja unutar sektora.

A upravo tu zadaću vrši Centar za karijerno savjetovanje NetAkademije i TVZ-a tijekom čije se mjesečne tribine finale i održavalo jer zaista je zavidna lista IT tvrtki i organizacija koje su gostovale i predstavile se na događanju.

Sat vremena, podijeljenih u neformalne 3 kategorije brzo je prošlo uz Apcom i ProMdm kao predstavnike Apple okruženja, SPAN i Mobendo koji je predstavio Mobility day konferenciju, vezano uglavnom uz događanja i tehnologije u Microsoft okruženju te Apis IT i nedavnoosnovanu Java User Grupu na TVZ-u kao branitelje boja Java i Android okruženja. Svi oni su ponudili i informacije kako se zaposliti i uspjeti u ICT industriji.

Kroz svoje osobne priče i iskustva navedenima su se pridružili i proslavljeni „tevezeovac“ Valentin Solina te, također, još jedan student Veleučilišta, Davor Štogl. Dok drugi uspješno studira i radi, prvi je svoju slavu stekao osmislivši Ozzle, računalnu igricu kojoj već tepaju da je Rubikova kocka digitalnog doba. Valentin je prisutnima objasnio proces prijave aplikacija na Appleov AppStore, nastojeći potaknuti natjecatelje da svojim radovima zakorače i u poslovni svijet te na taj način zarade na svojem trudu i idejama.

A da inovacije u današnje vrijeme nisu nemoguće i strane mladima svjedoči i primjer Damira Matijaka koji je 2004., sa samo 17 godina, bio proglašen najboljim inovatorom na Svijetu, a na jučerašnjem predstavljanju govorio je o INOVA Mladi natjecanju, još jednoj prilici za prezentiranje i daljnji razvoj aplikacija.