Održano 13. izdanje DevArene

Održano 13. izdanje DevArene

Na 13. izdanju DevArene okupilo se 230 sudionika koji su razmijenili znanje i iskustva o tehnologijama i praksama za razvoj softvera. U konferencijskim dvoranama Termi Tuhelj održano je ukupno 29 predavanja.

Konferenciju je organizirala tvrtka Ekobit čijih je 30-ak razvojnih inženjera sudjelovalo u programu. Nastupilo je i nekoliko gostujućih predavača. Domagoj Pavlešić je predavao o razvoju softvera za Microsoftov Azure, Valentin Solina o strojnom učenju, a Dobriša Adamec o arhitekturi serverske strane modernih aplikacija. Julian Steiner, jedini stranac među predavačima, predstavio je NativeScript, rješenje otvorenog koda za razvoj native iOS i Android aplikacija.

U sklopu otvaranja konferencije posjetiteljima se obratio inovator i poduzetnik Albert Gajšak. U inspirativnom govoru posjetiteljima je prenio najvažnije o tome kako se probio na međunarodno tržište s MAKERbuino konzolom te koje još projekte planira u bliskoj budućnosti. Organizator je na kraju iskazao zadovoljstvo provedbom konferencije, ponajprije zbog činjenice da su sva predavanja bila dobro popunjena te su i ove godine dobila jako dobre ocjene sudionika.