Održano 13. izdanje DevArene

Održano 13. izdanje DevArene

Na 13. izdanju DevArene okupilo se 230 sudionika koji su razmijenili znanje i iskustva o tehnologijama i praksama za razvoj softvera. U konferencijskim dvoranama Termi Tuhelj održano je ukupno 29 predavanja.

Konferenciju je organizirala tvrtka Ekobit čijih je 30-ak razvojnih inženjera sudjelovalo u programu. Nastupilo je i nekoliko gostujućih predavača. Domagoj Pavlešić je predavao o razvoju softvera za Microsoftov Azure, Valentin Solina o strojnom učenju, a Dobriša Adamec o arhitekturi serverske strane modernih aplikacija. Julian Steiner, jedini stranac među predavačima, predstavio je NativeScript, rješenje otvorenog koda za razvoj native iOS i Android aplikacija.

U sklopu otvaranja konferencije posjetiteljima se obratio inovator i poduzetnik Albert Gajšak. U inspirativnom govoru posjetiteljima je prenio najvažnije o tome kako se probio na međunarodno tržište s MAKERbuino konzolom te koje još projekte planira u bliskoj budućnosti. Organizator je na kraju iskazao zadovoljstvo provedbom konferencije, ponajprije zbog činjenice da su sva predavanja bila dobro popunjena te su i ove godine dobila jako dobre ocjene sudionika.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.