Održani NetRidersi 2013.

Održani NetRidersi 2013.

Na NetRiders natjecanju, održanom 14. svibnja 2013. na NetAkademiji, najbolji natjecatelj bio je Ivica Vugrinec, dok su drugo i treće mjesto osvojili Dalibor Slunjski i Grga Jovanovski.

U konkurenciji osam timova informatičkih učilišta i Cisco akademija iz Hrvatske, ekipa Cisco akademije Veleučilišta u Varaždinu, s dva finalista, osvojila je prvo mjesto na natjecanju u poznavanju mrežnih vještina i rješavanju problema u kratkom vremenu.

Ovo, peto po redu natjecanje, namijenjeno je polaznicima Cisco akademija iz Hrvatske s ciljem da kroz izazove i natjecanja izdvoji i nagradi akademije koje educiraju najbolje stručnjake za mrežne tehnologije u zemlji. Kao dio globalnog Ciscovog projekta, najbolji natjecatelji dobili su priliku izboriti svoje mjesto na međunarodnom NetRiders natjecanju u srpnju ove godine te tako osvojiti put u sjedište tvrtke Cisco u SAD-u.

U dva bloka po sat vremena sudionici natjecanja trebali su pokazati svoje poznavanje, ne samo teorijskog dijela s područja CCNA programa obrazovanja u području mrežnih tehnologija, već i praktičnog.

NetAkademija, domaćin ovog natjecanja po prvi puta, i sama je dobitnica NetRiders priznanja dvije godine za redom, 2008. i 2009. te je ovogodišnja dobitnica CCNP excellence award.