Održana tribina Srca o neformalnom obrazovanju

Održana tribina Srca o neformalnom obrazovanju

Foto: DepositPhotos

Sveučilišni računski centar Srce u Zagrebu je organizirao tribinu „Priznavanje neformalnog obrazovanja kao katalizator cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih“. Događaj je organiziran u okviru Erasmus+ projekta ReOPEN (Recognition of Valid And Open Learning).

„Hrvatski kvalifikacijski okvir kao reformski instrument kojim se uređuje cjelokupni sustav kvalifikacija na svim obrazovnim razinama zamišljen je i kao okvir za priznavanje neformalnog i informalnog učenja te se u narednom razdoblju očekuje  pokretanje aktivnosti razvoja odgovarajućeg sustava priznavanja i vrednovanja prethodnog učenja“, istaknula je predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Ružica Beljo-Lučić.

To, konkretno, znači da će građani uspostavom spomenutog sustava moći stjecati kvalifikacije, djelomične ili cjelokupne, upravo na temelju prethodno stečenih znanja. Međutim, da bi takav sustav profunkcionirao treba postojati snažan standard upravljanja kvalitetom te centralizirani pristup, ističe Beljo-Lučić.

Prema istraživanju Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, stopa sudjelovanja hrvatskog stanovništva u obrazovanju odraslih među najnižima je u Europi. Prosječno mjesečno sudjelovanje odraslih osoba u obrazovanju u 2016. bilo je svega 3 %.

Agencija je paralelno provela istraživanje o obrazovanju odraslih čiji su rezultati slični i ukazuju da mali broj odraslih pohađa obrazovne programe. Posebno je naglašena i činjenica da u Hrvatskoj postoji dobra infrastruktura u obliku ustanova, pučkih učilišta koja se bave obrazovanjem odraslih te dobre prakse povezane s priznavanjem prethodno stečenih znanja.

Poslodavcima su konkretna znanja i vještine koje zaposlenik posjeduje sve više važniji od formalnih kvalifikacija, poručili tijekom tribine predstavnici HUP-a. Tržište, ističu, zahtijeva stalne promjene i prilagodbe te upravo neformalno i informalno učenje može potaknuti značajnije promjene smjera karijere pojedinca.

Nazočnima je kroz primjer tvrtke Ericsson Nikola Tesla prezentiran uspješan primjer upravljanja ljudskim resursima. Ta je kompanija razradila sustav integriranog upravljanja talentima pri čemu se svaki zaposlenik smatra talentom te mu se pristupa individualno. Upravljanje se odvija kroz mentorstvo, stručno usavršavanje te poticanje dijeljenja znanja među zaposlenicima.

Još iz kategorije

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

16.06.2018. komentiraj

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

16.06.2018. komentiraj

Ako imate instaliranu barem jednu igricu na svom smartphoneu - i vi ste egamer. Gaming je najbrže rastuća industrija u svijetu, a trenutno je aktivno više od 200 milijuna gamera. Prema nekim istraživanjima svakodnevno igra dvije trećine igrača, a deset posto njih čak 6 do 8 sati. Zanimljivo je i to da u svijetu esporta ima čak 45% žena koje aktivno igraju.

Održan SAP NOW Zagreb

Održan SAP NOW Zagreb

15.06.2018. komentiraj

Prvo izdanje događanja SAP NOW Zagreb, ponovilo je uspjeh svog prethodnika SAP Foruma te okupilo preko 600 domaćih i stranih stručnjaka koji su kroz seriju predavanja, primjera iz prakse i panela raspravljali o budućnosti inteligentnih tvrtki. Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o., koja je naglasila kako se poslovanje budućnosti temelji na pametnom povezivanju ljudi, tehnologija i kompanija.