Održana treća eSecurity konferencija

Održana treća eSecurity konferencija

Treće izdanje međunarodne eSecurity konferencije, koju organizira Udruženje eSigurnost, održano je prošlog tjedna u Beogradu. Ovogodišnja konferencija donijela je velik broj pratećih događanja, zanimljiva predavanja ponajboljih etičkih hakera iz regije, vrijedne poklone za sve sudionike te posebne nagrade za najbolje pojedince.

Konferencija je okupila više od 150 stručnjaka informacijske sigurnosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja IT rizicima. Uz veliki broj predavanja, posjetitelji su tijekom tri dana mogli nazočiti hands-on demonstracijama, radionicama o aktualnim prijetnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, internetu stvari, kao i naprednim sustavima zaštite. Prvog dana konferencije, nazvanog ZeroDay, održani su hands-on treninzi, a sljedeće dva bila su namijenjena za izlaganje i predavanja sponzora te predavanja po pozivu.

Uz domaće polaznike i predavače, eSecurity konferencija okupila je i brojne goste iz šire regije. Tako su u Beogradu najvažnije novosti i informacije mogli saznati posjetitelji iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nizozemske, Poljske, Izraela, Njemačke i drugih država. Putem predavanja, prezentacija i izložbenih štandova, posjetiteljima su se predstavile poznate svjetske kompanije kao što su  Forcepoint, Clico, Trusted Cyber Security Solutions, WatchGuard, Tanable, Palo Alto, Fortinet, Cisco, McAfee, Real Security, Brother, Micro Focus, Piperevski & Associates, ali i mnoge uspješne tvrtke iz Srbije: ComTrade Distribution, Ibis Instruments, Galeb grupa, Co.Next, Digitron-ist, SECIT Security i Akademija Dositej.