Održana tehnološka konferencija GetiCon: Ambition 4.0

Održana tehnološka konferencija GetiCon: Ambition 4.0

Pod motom Ambition 4.0 u Varaždinu je održana tehnološka konferencija za developere od developera GetiCon okupivši više od 100 sudionika. Stručnjaci iz tvrtke Serengeti i međunarodni poslovni partneri tijekom jednodnevne konferencije predstavili su neke od najatraktivnijih međunarodnih projekata iz visoko tehnoloških proizvodnih industrija, najnovije trendove industrije 4.0 kao i prednosti jedinstvenog Team Extension modela kojim Serengeti poslovnim partnerima osigurava zaokruženu softversku konzultantsku uslugu.

Konferencija GetiCon još je jednom dokazala da postoji veliki interes za ovaj tip tehnološkog događanja okupivši developere, i studente završnih godina tehnoloških studija na jednom mjestu. Na taj se način etablirao kao događaj koji ne donosi samo pregled suvremenih tehnologija već i kao događaj koji nudi odgovore na izazove modernog tržišta te kao mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara suradnja i ostvaruju novi kontakti.

Posebnost ovogodišnje konferencije GetiCon bio je okrugli stol na temu Ambition 4.0  s dr. sc. Ninom Begičević Ređep, izv. prof., dekanicom FOI-ja, Philippom Trinkfassom, voditeljem hardvera i razvoja softvera, BU Perfect Welding iz austrijske tvrtke Fronius i Goranom Kalanjem, izvršnim direktorom tvrtke Serengeti. Zaključeno je da se značajan i održivi gospodarski rast te kompetitivnosti može osigurati samo sinergijom obrazovnih ustanova i poslovnog sektora koja rezultira mladim osobama koje su spremnije za tržište rada.

Philipp Trinkfass iz austrijske tvrtke Fronius imao je i zasebno predavanje pod nazivom „Industrial Internet of Things – it is all about communication“ u kojem je govorio o Froniusovom putu prema Industry 4.x te što predstavljaju Smart Factory, Big Data Analysis, Machine Learning i Artificial Intelligence u kontekstu cjelovitog umrežavanja Cloud i On Premise aplikacija za generiranje dodatne vrijednosti. Uspješna suradnja tvrtki Serengeti i Fronius započela je s razvojem aplikacijskog rješenja Interface Designer, a proširila se i na druga poslovna područja.

I austrijska tvrtka KNAPP dugogodišnji je partner tvrtke Serengeti, a na GetiConu su sudjelovali s predavanjem „A practical insight of how intralogistics is part of Industry 4.0“.  Manfred Weiss i Andreas G. Hirsch pokazali su kako Industry 4.0 mijenja intralogistiku i koja rješenja nudi tvrtka KNAPP. Također, sudionici predavanja dobili su uvid kako Industry 4.0 utječe na svakodnevni razvoj poslovanja kao i nužnost korištenja odgovarajućeg softvera.

Veći dio programa konferencije GetiCon održali su stručnjaci tvrtke Serengeti. Posebnu pažnju privuklo je predavanje pod nazivom „Odiseja 2020: Od monolita do mikroservisa“  Nebojše Pongračića koji je otkrio mikroservisni svijet i izazove koji dolaze s njim. Pobliže je predstavljen opis quick-start guide  za razvoj i organizaciju .NET Core mikroservisa dok je kroz primjere iz prakse objašnjeno na koji način  započeti tranziciju iz monolita u mikroservise. Predavanje je uključilo i prijedloge alata koji znatno olakšavaju rad s poznatim mikroservisnim platformama današnjice.

Seregnetijevci Saša Ivičević i Željko Zorko održali su predavanje „Rad u distribuiranim agilnim timovima“ koje se osvrnulo na izazove koje rad s distribuiranim, geografski udaljenim timovima donosi i kako strukturirati distribuirane timove kako bi funkcionirali kao jedna uigrana cjelina. Također, sudionici su dobili odgovore na pitanja Kako graditi povjerenje i prisnost unutar fizički udaljenih grupa ljudi? Kako razviti jedinstvenu kulturu unutar tima, povezujući geografske i kulturološke razlike, a u isto vrijeme ispunjavati projektne ciljeve?

Još iz kategorije

Infogamer pokazao snagu gaminga i donio prve mobilne igre na 5G meži

Infogamer pokazao snagu gaminga i donio prve mobilne igre na 5G meži

19.11.2019. komentiraj

Ovog vikenda u Zagrebu je završen još jedan po redu Infogamer, jedan od najvećih europskih, ako ne i svjetskih gaming sajmova koji je okupio izlagače i gamere, youtubere iz Hrvatske, ali i regije i svijeta. Uz to, Infogamer je pokazao i sve veći značaj e-sporta, ma koliko to neki željeli priznati ili ne. Ove godine posebnost je i igranje mobilnih igara na brzoj 5G mreži koji je omogućio domaći telekom A1 Hrvatska.

Izdavanje kartica potaknula digitalizacija usluga

Izdavanje kartica potaknula digitalizacija usluga

19.11.2019. komentiraj

U listopadu tekuće godine Erste Card Club zabilježio je više od 6.500 novih Diners Club kartica, čime je ostvaren najveći porast broja novoizdanih kartica na mjesečnoj razini u 50 godina poslovanja Diners Cluba u Hrvatskoj. Ukupan broj novih DC kartica u prvih deset mjeseci 2019. prešao je 50.000, što predstavlja povećanje od 62% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od ukupnog broja novih DC kartica u 2019., ECC je oko 50% zahtjeva zaprimio kroz digitalne kanale te je tim putem realizirano izdavanje ukupno 25.000 DC kartica.

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

18.11.2019. komentiraj

Prvi taktovi božićnih pjesama na radiju znak su da počinje blagdansko ludilo. Tele2 je zato u pravi trenutak pripremio najbolji izbor vrhunskih gadgeta za bezbrižnu kupnju i korisnicima omogućio mirne blagdane. Svi ljubitelji dobrih gadgeta ili oni koji planiraju kupnju takvih darova mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i provesti blagdane u istinskom veselju, u društvu najmilijih.