Održana je treća postaja Maratona karijera

Održana je treća postaja Maratona karijera

U srijedu 20. ožujka u 16 sati na Hrvatskim studijima u Zagrebu održana je treća postaja Maratona karijera, projekta udruge Studentski informativni kutak. Gostujuće predavačice bile su Kristina Gotovac i Anamarija Virant, a posvetile su se temama komunikacije te influencer marketinga uz što su ispričale i svoj put do uspjeha.

Kristina Gotovac, stručnjakinja za odnose s javnošću u renomiranoj agenciji Komunikacijski laboratorij, svoje je predavanje naslovljeno Komunikacija kao poziv započela tako što je naglasila važnost stručne prakse, ali i teorije te je nastavila opisom svoga osobnog karijernog puta od studentskih dana.

S diplomom komunikologije i sociologije krenula je u poslovni svijet – radila je za neprofitnu organizaciju CRVENI NOSOVI klaunovidoktori koju smatra ključnom za vlastiti razvoj zbog prikupljanja veoma širokog znanja te naglasila kako bez konstantne edukacije, prakse, aktivnosti, što znači i velike žrtve, nema kvalitetnog napretka – učenje nikada ne prestaje.

Svojim je primjerima upozorila na različite problematične situacije u odnosima s javnošću te podsjetila studente da etika struke ne smije biti dovedena u pitanje. Na zanimljivom je primjeru izrazito uspješne konferencije Future Tense, za koju je dobila nagradu za drugi najbolji event godine, prisutnim studentima dočarala što znači rad u agenciji za odnose s javnošću te im je dala vrijedne savjete.

Anamarija Virant se u svojemu predavanju pozabavila popularnom i relevantnom temom – Influencer marketing u PRaksi. Predavanje je započela objašnjavanjem razlike između rada za brand i rada u agenciji.

Trenutno je zaposlena u poznatoj agenciji Degordian kao stručnjakinja za odnose s javnošću i digitalni marketing, no još je od studentskih dana radila u agencijama za odnose s javnošću.

Izdvojila je trenutne trendove i posebne prednosti influencer marketinga te kao najbitnije korake za rast važnosti influencera izdvojila Instagram i Youtube. Prisutne je posebno zainteresirao prikaz domaćih, ali i globalnih kampanja s različitim influencerima. Virant je studente zainteresirala i zabavila izdvojivši negativne primjere kampanja poput Fyre festivala, jednog od najvećih skandala u povijesti organizacije i digitalne promocije događaja.

Događaj je naišao na odličan odaziv i studenti su sa velikim zanimanjem poslušali predavanja dviju uspješnih poslovnih žena te postavljali pitanja i razmjenjivali iskustva. Obje su predavačice potaknule prisutne na studentski rad i stjecanje bogatog iskustva za vrijeme studija.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.