Održana je treća postaja Maratona karijera

Održana je treća postaja Maratona karijera

U srijedu 20. ožujka u 16 sati na Hrvatskim studijima u Zagrebu održana je treća postaja Maratona karijera, projekta udruge Studentski informativni kutak. Gostujuće predavačice bile su Kristina Gotovac i Anamarija Virant, a posvetile su se temama komunikacije te influencer marketinga uz što su ispričale i svoj put do uspjeha.

Kristina Gotovac, stručnjakinja za odnose s javnošću u renomiranoj agenciji Komunikacijski laboratorij, svoje je predavanje naslovljeno Komunikacija kao poziv započela tako što je naglasila važnost stručne prakse, ali i teorije te je nastavila opisom svoga osobnog karijernog puta od studentskih dana.

S diplomom komunikologije i sociologije krenula je u poslovni svijet - radila je za neprofitnu organizaciju CRVENI NOSOVI klaunovidoktori koju smatra ključnom za vlastiti razvoj zbog prikupljanja veoma širokog znanja te naglasila kako bez konstantne edukacije, prakse, aktivnosti, što znači i velike žrtve, nema kvalitetnog napretka - učenje nikada ne prestaje.

Svojim je primjerima upozorila na različite problematične situacije u odnosima s javnošću te podsjetila studente da etika struke ne smije biti dovedena u pitanje. Na zanimljivom je primjeru izrazito uspješne konferencije Future Tense, za koju je dobila nagradu za drugi najbolji event godine, prisutnim studentima dočarala što znači rad u agenciji za odnose s javnošću te im je dala vrijedne savjete.

Anamarija Virant se u svojemu predavanju pozabavila popularnom i relevantnom temom - Influencer marketing u PRaksi. Predavanje je započela objašnjavanjem razlike između rada za brand i rada u agenciji.

Trenutno je zaposlena u poznatoj agenciji Degordian kao stručnjakinja za odnose s javnošću i digitalni marketing, no još je od studentskih dana radila u agencijama za odnose s javnošću.

Izdvojila je trenutne trendove i posebne prednosti influencer marketinga te kao najbitnije korake za rast važnosti influencera izdvojila Instagram i Youtube. Prisutne je posebno zainteresirao prikaz domaćih, ali i globalnih kampanja s različitim influencerima. Virant je studente zainteresirala i zabavila izdvojivši negativne primjere kampanja poput Fyre festivala, jednog od najvećih skandala u povijesti organizacije i digitalne promocije događaja.

Događaj je naišao na odličan odaziv i studenti su sa velikim zanimanjem poslušali predavanja dviju uspješnih poslovnih žena te postavljali pitanja i razmjenjivali iskustva. Obje su predavačice potaknule prisutne na studentski rad i stjecanje bogatog iskustva za vrijeme studija.