Održana je treća postaja Maratona karijera

Održana je treća postaja Maratona karijera

U srijedu 20. ožujka u 16 sati na Hrvatskim studijima u Zagrebu održana je treća postaja Maratona karijera, projekta udruge Studentski informativni kutak. Gostujuće predavačice bile su Kristina Gotovac i Anamarija Virant, a posvetile su se temama komunikacije te influencer marketinga uz što su ispričale i svoj put do uspjeha.

Kristina Gotovac, stručnjakinja za odnose s javnošću u renomiranoj agenciji Komunikacijski laboratorij, svoje je predavanje naslovljeno Komunikacija kao poziv započela tako što je naglasila važnost stručne prakse, ali i teorije te je nastavila opisom svoga osobnog karijernog puta od studentskih dana.

S diplomom komunikologije i sociologije krenula je u poslovni svijet – radila je za neprofitnu organizaciju CRVENI NOSOVI klaunovidoktori koju smatra ključnom za vlastiti razvoj zbog prikupljanja veoma širokog znanja te naglasila kako bez konstantne edukacije, prakse, aktivnosti, što znači i velike žrtve, nema kvalitetnog napretka – učenje nikada ne prestaje.

Svojim je primjerima upozorila na različite problematične situacije u odnosima s javnošću te podsjetila studente da etika struke ne smije biti dovedena u pitanje. Na zanimljivom je primjeru izrazito uspješne konferencije Future Tense, za koju je dobila nagradu za drugi najbolji event godine, prisutnim studentima dočarala što znači rad u agenciji za odnose s javnošću te im je dala vrijedne savjete.

Anamarija Virant se u svojemu predavanju pozabavila popularnom i relevantnom temom – Influencer marketing u PRaksi. Predavanje je započela objašnjavanjem razlike između rada za brand i rada u agenciji.

Trenutno je zaposlena u poznatoj agenciji Degordian kao stručnjakinja za odnose s javnošću i digitalni marketing, no još je od studentskih dana radila u agencijama za odnose s javnošću.

Izdvojila je trenutne trendove i posebne prednosti influencer marketinga te kao najbitnije korake za rast važnosti influencera izdvojila Instagram i Youtube. Prisutne je posebno zainteresirao prikaz domaćih, ali i globalnih kampanja s različitim influencerima. Virant je studente zainteresirala i zabavila izdvojivši negativne primjere kampanja poput Fyre festivala, jednog od najvećih skandala u povijesti organizacije i digitalne promocije događaja.

Događaj je naišao na odličan odaziv i studenti su sa velikim zanimanjem poslušali predavanja dviju uspješnih poslovnih žena te postavljali pitanja i razmjenjivali iskustva. Obje su predavačice potaknule prisutne na studentski rad i stjecanje bogatog iskustva za vrijeme studija.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.