Održana je treća postaja Maratona karijera

Održana je treća postaja Maratona karijera

U srijedu 20. ožujka u 16 sati na Hrvatskim studijima u Zagrebu održana je treća postaja Maratona karijera, projekta udruge Studentski informativni kutak. Gostujuće predavačice bile su Kristina Gotovac i Anamarija Virant, a posvetile su se temama komunikacije te influencer marketinga uz što su ispričale i svoj put do uspjeha.

Kristina Gotovac, stručnjakinja za odnose s javnošću u renomiranoj agenciji Komunikacijski laboratorij, svoje je predavanje naslovljeno Komunikacija kao poziv započela tako što je naglasila važnost stručne prakse, ali i teorije te je nastavila opisom svoga osobnog karijernog puta od studentskih dana.

S diplomom komunikologije i sociologije krenula je u poslovni svijet – radila je za neprofitnu organizaciju CRVENI NOSOVI klaunovidoktori koju smatra ključnom za vlastiti razvoj zbog prikupljanja veoma širokog znanja te naglasila kako bez konstantne edukacije, prakse, aktivnosti, što znači i velike žrtve, nema kvalitetnog napretka – učenje nikada ne prestaje.

Svojim je primjerima upozorila na različite problematične situacije u odnosima s javnošću te podsjetila studente da etika struke ne smije biti dovedena u pitanje. Na zanimljivom je primjeru izrazito uspješne konferencije Future Tense, za koju je dobila nagradu za drugi najbolji event godine, prisutnim studentima dočarala što znači rad u agenciji za odnose s javnošću te im je dala vrijedne savjete.

Anamarija Virant se u svojemu predavanju pozabavila popularnom i relevantnom temom – Influencer marketing u PRaksi. Predavanje je započela objašnjavanjem razlike između rada za brand i rada u agenciji.

Trenutno je zaposlena u poznatoj agenciji Degordian kao stručnjakinja za odnose s javnošću i digitalni marketing, no još je od studentskih dana radila u agencijama za odnose s javnošću.

Izdvojila je trenutne trendove i posebne prednosti influencer marketinga te kao najbitnije korake za rast važnosti influencera izdvojila Instagram i Youtube. Prisutne je posebno zainteresirao prikaz domaćih, ali i globalnih kampanja s različitim influencerima. Virant je studente zainteresirala i zabavila izdvojivši negativne primjere kampanja poput Fyre festivala, jednog od najvećih skandala u povijesti organizacije i digitalne promocije događaja.

Događaj je naišao na odličan odaziv i studenti su sa velikim zanimanjem poslušali predavanja dviju uspješnih poslovnih žena te postavljali pitanja i razmjenjivali iskustva. Obje su predavačice potaknule prisutne na studentski rad i stjecanje bogatog iskustva za vrijeme studija.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).