Održana High Performance Computing konferencija

Održana High Performance Computing konferencija

Foto: Fotolia

U konferencijskom centru u gradu Mokrice danas održana je konferencija HP High Performance Computing. Na konferenciji su se predstavili budući smjerovi razvoja High Performance Computinga i novosti u HP portfelju vezanim za High Performance Computing te upravljanje, proširenje i performanse High Performance Computing klastera u Sveučilišnom računskom centru SRCE.

Konferencija se odvijala u organizaciji hrvatskih i slovenskih predstavnika kompanije Hewlett-Packard, a konferenciju su otvorili svojim pozdravnim govorima Boris Bauk, generalni direktor HP-a Hrvatska i Iztok Klančnik, generalni direktor HP-a Slovenija.

Nakon toga uslijedila  su izlaganja, a prvo izlaganje bilo je na temu  „Pomaci u trendovima i paradigmama u High Performance Computing-u“, koju je predstavio dr. Frank Baetke iz marketinga na svjetskoj razini za  HP-ov High Performance Computing, prikazavši nove trendove i budući razvoj HPC proizvoda, rješenja i odgovarajućih usluga.

Sljedeća tema je bila „Posebni sadržaji za visoku gustoću cloud računarstva i High Performance Computing-a“ o optimiziranim podatkovnim centrima, HP klaster platformama i tvorničkim integrirajućim djelatnostima što je izložio Gorazd Kikelj, direktor za podršku klijentima u HP Sloveniji.

O „High Performance Computing Cloud rješenjima“ i izgradnji prateće infrastrukture u Cloud okruženju, menadžmentu i nadogradnji, govorio je dr. Draško Tomić, šef za tehnologiju u HP-u Hrvatska. Konferenciju je zaključio Luko Gjenero iz Sveučilišnog računskog centra SRCE i temom „Rad klastera na SRCU: Evolucija, performanse i podrška“ koja je kroz studije slučaja prezentirala rad HPC klastera u SRCU.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.