Održan SAP Now u Zagrebu

Održan SAP Now u Zagrebu

Petstotinjak domaćih i stranih stručnjaka okupilo se na poslovno-tehnološkoj konferenciji SAP NOW Zagreb. Kroz niz predavanja, primjera iz prakse i panela, sudionici u Plaza Event Centru upoznali su se s mogućnostima novih tehnologija za unaprjeđenje poslovanja. Naglasak konferencije bio je na inovativnim projektima koje je tvrtka SAP provela u Hrvatskoj, novim tehnologijama te razmjeni iskustava na temu Becoming an Intelligent Enterprise.

Konferenciju je otvorila Sonja Popović, direktorica SAP-a, posebno istaknuvši važnost besprijekornog korisničkog iskustva za današnje poslovanje. U ekonomiji doživljaja, tvrtke su svjesne da riskiraju neuspjeh ako korisnike ne pretvore u obožavatelje, a zaposlenike u ambasadore brenda.

„Upravljanje korisničkim iskustvom, ali i drugim područjima poslovanja od financija, proizvodnje i nabave do ljudskih resursa i marketinga, uz SAP-ova inovativna rješenja, omogućava tvrtkama da postanu inteligentne, poboljšaju poslovne rezultate, automatiziraju poslovne procese i donose informiranije odluke. Takve tvrtke vrlo brzo mogu odgovoriti na izazove suvremenog poslovanja, a naši korisnici to potvrđuju svojim primjerima.“

Nakon govora dobrodošlice, pozornicu su preuzeli Mark Raben i Rok Magister, tehnološki direktori u SAP-u koji su uz DJ JAMirka, na primjeru glazbe pokazali kako se mijenjala tehnologija unatrag nekoliko desetljeća.

Tijekom prezentacije, naglasili su da način na koji danas konzumiramo glazbu puno govori o inovacijama i načinima poslovanja te da u dobra snažnog ispreplitanja tehnologije s ljudskim interakcijama, korisnici više nego ikada prije žele odlično iskustvo, i to u svim područjima života i rada.

Uz njih, na konferenciji su kao predavači sudjelovali i vodeći domaći stručnjaci koji su govorili o poslovnim projektima temeljenima na naprednoj tehnologiji. Mate Poropat, direktor farmaceutsko - tehničkih operacija u JGL-u govorio je o projektu implementacije inteligentnog ERP sustava SAP S/4HANA koji je završen u samo 14 mjeseci, a čime se JGL svrstao među predvodnike digitalne transformacije u farmaceutskoj industriji u Europi. Što nogometni klub Dinamo u pogledu tehnologije svrstava uz bok klubova kao što su Bayern München i Manchester City ispričao je Matija Biško, dok je Dominik Damiš iz Turističke zajednice grada Rijeke govorio o projektu prodaje usluga destinacije građanima i turistima na temelju SAP-ove blockchain tehnologije. Nikola Vrdoljak, direktor digitalne agencije 404 i Hrvoje Kujundžić iz SAP-a održali su predavanje o važnosti korištenja operativnih (O) i iskustvenih (X) podataka za još bolje upravljanje korisničkim iskustvom. Također, tijekom događaja sudionici su mogli pogledati showcase FashionLabs te Expertum Mobile Innovation Lab.

U središnjem dijelu programa pod nazivom Sonjin kutak sudjelovali su Julije Domac, ravnatelj REGEA-a koji je predstavio „Sunce na dlanu“, inovativnu platformu za poticanje ulaganja u obnovljive izvore energije rađenu u suradnji sa SAP-om i Expertumom; Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru koja je govorila o korištenju tehnologije u turističkom sektoru te Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch koja je govorila o mogućnostima 4. industrijske revolucije. Kao zaključak, Sonja Popović je istaknula kako na temelju tehnologije i predanog rada proizlaze pozitivni primjeri u različitim industrijama koji doprinose digitalizaciji cjelokupnog gospodarstva.

Konferenciju je obilježila i proslava 18. dodjele nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak. Nagradu za najbolji novinarski rad primio je novinar Gorden Knezović, nagrada za najbolji urednički rad pripala je Draganu Petricu, dok je najboljim ICT novinarem proglašen novinar Miroslav Wranka.