Održan prvi regionalni EcoXpert susret

Održan prvi regionalni EcoXpert susret

U organizaciji kompanije Schneider Electric, u Mariji Bistrici održan je prvi regionalni EcoXpert susret. Riječ je o okupljanju stručnjaka iz područja digitalizacije zgradarstva i energetike iz čitave regije.

EcoXpert je pojam koji označuje partnersku tvrtku čiji su zaposlenici educirani i certificirani za primjenu Schneider Electric sustava EcoStruxure, otvorene, interoperabilne platforme temeljene na tehnologiji Interneta stvari. Partneri uključuju pružatelje stručnih tehnoloških usluga koji nude ekspertizu i podršku u upravljanju objektima, s naglaskom na energetsku i operativnu učinkovitost.

EcoXpert nudi 6 specijalizacija u sklopu partnerskog programa: za hotelijerstvo, zdravstvo, podatkovne centre, zgradarstvo, maloprodajne lance i bankarstvo. U globalni partnerski program trenutno je uključeno 3500 certificiranih partnera iz 50 država svijeta. Partnerske kompanije uključuju sistem integratore, proizvođače elektropostrojenja, projektante, elektroinstalatere i slično. Na okupljanju u Mariji Bistrici sudjelovalo je tridesetak stručnjaka iz 18 kompanija iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Prema riječima generalnog direktora Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu, Ivana Paića, ovakvi su susreti važni prvenstveno zbog networkinga. „Tehnologija je iznimno važna, ali sinergija je ono što čini razliku. Na ovakvim se okupljanjima stručnjaci s raznih područja upoznaju, razmjenjuju znanja i iskustva, ali si i međusobno pomažu te nastavljaju surađivati na različitim projektima. Izgradnja i njegovanje partnerskih odnosa jačaju vrijednost zajednice te stvaraju dodanu vrijednost na tržištu, istovremeno pružajući smjernice za budućnost“, rekao je Paić.

Još iz kategorije

Moj e-račun odnosno tvrtka Elektronički računi bit će brisana s popisa za razmjenu elektroničkih računa

Moj e-račun odnosno tvrtka Elektronički računi bit će brisana s popisa za razmjenu elektroničkih računa

06.12.2019. komentiraj

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u jednom je od svojih mailova upućenih korisnicima objavilo kako će tvrtka Elektronički računi d.o.o. izbrisana s Popisa informacijskih posrednika koji razmjenjuju eRačune sukladno zakonima i normi.

ATD pokazao smjer razvoja domaće IT industrije

ATD pokazao smjer razvoja domaće IT industrije

06.12.2019. komentiraj

Završilo je 15. izdanje Advanced Technology Daysa powered by Microsoft, koje je u zagrebačkom Plaza Event Centru okupilo više od 600 domaćih IT stručnjaka. Tijekom dva dana mogli su birati između predavanja koja su se paralelno održavala u pet dvorana, a u srijedu navečer na ATD partyju s organizatorom, predstavnicima hrvatske IT zajednice, su proslavili 15. izdanje konferencije i uživali u druženju tijekom prvog ATD IT pub kviza.

Tim mladih znanstvenika s FOI-a stvorio umjetnu inteligenciju -  B.A.R.I.C.A.

Tim mladih znanstvenika s FOI-a stvorio umjetnu inteligenciju - B.A.R.I.C.A.

05.12.2019. komentiraj

Tim znanstvenika i studenata s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu (FOI) na čelu s izv. prof. dr. sc. Markusom Schattenom stvorio je umjetnu inteligenciju B.A.R.I.C.A., osmišljenu kao asistenticu za pomoć studentima Fakulteta, pružajući im korisne informacije o mjestu u učionici, profesorima i rasporedu.