Održan prvi regionalni EcoXpert susret

Održan prvi regionalni EcoXpert susret

U organizaciji kompanije Schneider Electric, u Mariji Bistrici održan je prvi regionalni EcoXpert susret. Riječ je o okupljanju stručnjaka iz područja digitalizacije zgradarstva i energetike iz čitave regije.

EcoXpert je pojam koji označuje partnersku tvrtku čiji su zaposlenici educirani i certificirani za primjenu Schneider Electric sustava EcoStruxure, otvorene, interoperabilne platforme temeljene na tehnologiji Interneta stvari. Partneri uključuju pružatelje stručnih tehnoloških usluga koji nude ekspertizu i podršku u upravljanju objektima, s naglaskom na energetsku i operativnu učinkovitost.

EcoXpert nudi 6 specijalizacija u sklopu partnerskog programa: za hotelijerstvo, zdravstvo, podatkovne centre, zgradarstvo, maloprodajne lance i bankarstvo. U globalni partnerski program trenutno je uključeno 3500 certificiranih partnera iz 50 država svijeta. Partnerske kompanije uključuju sistem integratore, proizvođače elektropostrojenja, projektante, elektroinstalatere i slično. Na okupljanju u Mariji Bistrici sudjelovalo je tridesetak stručnjaka iz 18 kompanija iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Prema riječima generalnog direktora Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu, Ivana Paića, ovakvi su susreti važni prvenstveno zbog networkinga. „Tehnologija je iznimno važna, ali sinergija je ono što čini razliku. Na ovakvim se okupljanjima stručnjaci s raznih područja upoznaju, razmjenjuju znanja i iskustva, ali si i međusobno pomažu te nastavljaju surađivati na različitim projektima. Izgradnja i njegovanje partnerskih odnosa jačaju vrijednost zajednice te stvaraju dodanu vrijednost na tržištu, istovremeno pružajući smjernice za budućnost“, rekao je Paić.