Održan Meetup 0.1 kao najava za Startup Factory Zagreb 2017

Održan Meetup 0.1 kao najava za Startup Factory Zagreb 2017

Startup Factory Zagreb, predakceleracijski „no equity“ program, u novootvorenom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu predstavio je svoj novi prošireni program i mnoštvo pogodnosti koje će dobiti SFZGB2017 startupovi i razvojni timovi.

Predakceleracijski program SFZGB2017 osigurat će najbolje uvjete za poslovanje startupova u fazi razvoja, širenje poslovanja na postojeća i nova tržišta te sveobuhvatnu podršku u  kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja.

Cilj ovog programa je, kako ističu, osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva te izgradnja održivog i uključivog razvoja grada Zagreba kroz Smart City rješenja. Na Meetup 0.1 druženju okupilo se više od 150 uzvanika, mentora i partnera Projekta.

"Kroz Startup Factory Zagreb program mladim heterogenim timovima s dobrom idejom osiguravamo kvalitetnu edukaciju, mentorstvo vrhunskih stručnjaka te infrastrukturnu i financijsku pomoć. Ovakvim sustavnim pristupom stvaramo održive i perspektivne tvrtke., istaknuo je Direktor Razvojne agencije Grada Zagreba Frane Šesnić.

Svoje projekte razvijene kroz SFZGB2016 prezentirali su prošlogodišnji timovi Freewa, Holy, SightRun App, Vollo i Zagreb Time Travel koji su svojim primjerom posvjedočili o tome što se sve može postići ulaskom u ovaj program.

Projekt Startup Factory Zagreb ove godine usmjeren je na 4 tematska područja: Smart Energy, Smart Living - Silver Economy,  Smart Mobility i Smart Tourism. Startupovi s najkvalitetnijim prijavama ući će u program strukturirane edukacije, mentorstva, umrežavanja u startup zajednici te će se natjecati za bespovratnu financijsku potporu iz fonda od ukupno 100 000 eura.

Ovo neformalno druženje osiguralo je prisutnima uvid u sve detalje programa Startup Factory Zagreb 2017. Otkriveni su neki od partnera programa: HT, PwC, IBM i Atlantic, a najavljena su još mnoga iznenađenja u vidu partnerstva i pogodnosti za buduće SFZGB2017 startupove.

Svi vi koji imate inovativnu ideju, rješenje ili projekt iskoristite priliku i uđite u jedinstveni SFZGB2017 program koji startupovima daje bespovratnu potporu bez ulaska u vlasničku strukturu.

Prijave su otvorene na linku startupfactory2017.tehnopark.hr/Prijava do 17. rujna 2017. u ponoć.