Održan Lenovo Tech World 2021

Održan Lenovo Tech World 2021
Goran Matošević / Tomich Productions

Lenovo je na svom 7. godišnjem globalnom tehnološkom događaju Tech World predstavio niz novih inovacija - od proširenog poslovnog modela “Everything-as-a-Service" s Lenovo TruScale infrastrukturnim uslugama, niza novih Edge to Cloud infrastruktura i proizvoda podatkovnog centra, pa sve do širokog raspona novih prijenosnih računala, monitora te edge računalstva i pomoćnih uređaja stvorenih kako bi pomogli tvrtkama i potrošačima u snalaženju u onome što tvrtka vidi kao “novu stvarnost.“

Uz najavu niza novih proizvoda i usluga, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo Yuanging Yang održao je uvodni govor o ključnim trendovima - uključujući ustrajnost u korištenju hibridnih rješenja za rad i život, potražnju za sofisticiranijim infrastrukturnim uslugama te izglede i moć umjetne inteligencije u oblikovanju načina na koji će svijet živjeti, učiti, raditi i povezivati se u narednim godinama. Yangu su se pridružili poslovni lideri tvrtke Lenovo i vodeći globalni izvršni direktori iz  tvrtki kao što su Microsoft, Intel, Deloitte, SAP, VMWare i Nutanix. Globalni kupci, uključujući WPP i Ducati, također su podijelili priče o inovacijama i tehnologiji. Više od 70.000 ljudi registriralo se za gledanje globalnog tehnološkog događaja i razgovaralo o tome što sve čeka industriju.

„Nova stvarnost je ovdje i pojedinci, jednako kao i tvrtke, sada imaju drugačije potrebe i načine upotrebe pametnije tehnologije“, rekao je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo, Yuanqing Yang. „Tvrtka Lenovo je fokusirana i spremna isporučiti naša rješenja za ovu novu stvarnost. Od naših hibridnih rješenja za rad i život, edge-to-cloud portfelja, novog “Everything-as-a-Service“ poslovnog modela unutar Lenovo TruScale infrastrukturnih usluga, do Lenovo Brain tehonologije i tehnologije umjetne inteligencije te opredjeljenja za zelene i odgovorne inovacije - Lenovo je posvećen stalnim inovacijama kako bi potrošačima i svijetu omogućio digitalnu i inteligentnu transformaciju.“

Proširujući svoj brend TruScale izvan infrastrukturnih usluga, Lenovo donosi sve svoje as-Service ponude pod isti krov kako bi pružio uistinu globalno rješenje koje sve čini dostupno putem jednog ugovora. Lenovo TruScale sada nudi tvrtkama svih veličina fleksibilnost koja im je potrebna kako bi ostali konkurentni sa skalabilnim, cloud-like modelom potrošnje i predvidljivim mogućnostima plaćanja za hardver i uključivanje usluga. Ovaj prijelaz na potpuno integriranu “as-a-service“ strategiju oživljava viziju tvrtke da svoje pametne uređaje, pametnu infrastrukturu i pametna rješenja spoji na novi način za korisnike - rješavajući zajedničke poslovne izazove i pružajući IT liderima performanse i fleksibilnost plaćanja dok rastu. Uz Lenovo TruScale, infrastrukturnim rješenjima IT lidera upravlja se u potpunosti, pružajući korisnicima prednosti kako lokalnog cloud okruženja kao i da u miru mogu upravljati podacima u hibridnom okruženju.

Lenovo Brain: Osnaživanje inteligentne transformacije u novoj stvarnosti

Tijekom glavne uvodne riječi, Dr. Yong Rui, glavni tehnološki direktor i viši potpredsjednik tvrtke Lenovo, predstavio je temeljne tehnologije u Lenovo Brainu, interno razvijenoj i orijentiranoj na industrijsku transformaciju platformi za umjetnu inteligenciju, a koja pomaže u rješavanju bolnih točaka korisnika u raznim industrijama, poput proizvodnje, zdravstva i obrazovanja. Lenovo Brain se prvotno pojavio kao platforma za umjetnu inteligenciju kako bi osnažio inteligentne transformacije tvrtke Lenovo; od omogućavanja prirodne interakcije Lenovo uređaja s korisnicima i omogućavanja infrastrukture umjetne inteligencije za I.T. operacije, do osnaživanja pametnih tvornica tvrtke Lenovo. Yong je najavio daljnji razvoj platforme Lenovo Brain za osnaživanje drugih industrija putem izgradnje, implementacije i podrške svojih AI rješenja.

Tvrtka Lenovo fokusirana je na izgradnju pametnijih infrastrukturnih rješenja koja su važnija nego ikada prije u novom svijetu hibridnog rada, gdje je potreba za edge to cloud rješenjima ubrzana. Lenovo je najavio da će biti prvi na tržištu s VMware-ovim softverskim rješenjem za edge koji radi na izdržljivim ThinkSystem SE350 Edge poslužiteljima. Osim toga, Lenovo je također najavio poboljšanje softvera za upravljanje pod nazivom Lenovo Open Cloud Automation kako bi automatizirao planiranje, implementaciju i tekuće upravljanje pokretanjem u cloudu u podatkovnim centrima sve do edge stranica. Organizacije sada mogu planirati svoja rješenja za cloud podatkovni centar i edge infrastrukturna rješenja koristeći isti softver za upravljanje.

Računalne aplikacije Edge AI brzo rastu jer tvrtke inteligentno transformiraju operacije i usluge sa sve snažnijim mogućnostima analitike i automatizacije. ThinkEdge™ SE70 snažna je i fleksibilna edge platforma umjetne inteligencije (AI) za tvrtke, osmišljena da zadovolji rastuće potrebe inteligentne transformacije od logistike, trasnporta i pametnih gradova do maloprodaje, zdravstvene zaštite i proizvodnje. Novo edge rješenje tvrtke Lenovo stvoreno je u suradnji s Amazon Web Services (AWS) pomoću AWS Panorame, a pokreće ga platforma NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX.

Lenovo je predstavio nova vrhunska prijenosna računala koja pružaju brzo i responzivno računalstvo idealno za novo normalno. Predstavljamo najlakše 14-inčno OLED prijenosno računalo1 na svijetu za iznimnu prenosivost, Lenovo Yoga™ Slim 7 Carbon i novi 16-inčni ultra-tanki Lenovo Yoga Slim 7 Pro - koji su među prvim prijenosnim računalima koja donose snažan operativni sustav Windows 11 (OS) sljedeće generacije s više pogodnosti i besprijekornim iskustvima. Za svestranost u pokretu, s elegantnim IdeaPad™ Duet 5 Chromebook (13", 6) 2-u-1 odvojivim prijenosnim računalom uvijek ste spremni i potpuno mobilni, a sadrži Chrome OS tvrtke Google za izvršavanje kreativnih zadataka i zadataka produktivnosti putem vaših omiljenih aplikacija te istovremeno omogućuje nevjerojatna

Lenovo zamišlja svijet u kojem su povezivanje i suradnja besprijekorni, a softver koji pokreće te uređaje ključan je za otključavanje niza skrivenih vrijednosti. Radi se o Project Unity. Prvotno pokrenuta zajedno s Lenovo Tab P12 Pro, aplikacija Project Unity učinkovito pretvara uređaj u pametnog suputnika za Lenovo računalo sa sustavom Windows 10 ili 11. Ovo potpuno bežično iskustvo omogućuje korisnicima jednostavno uparivanje dva uređaja samo unosom PIN-a te besprijekorno proširenje radne površine na tablet za dodatan prikaz radne površine ili zrcaljenje po potrebi. Ovaj tablet uključuje potpuno novu Lenovo Precision Pen 3 olovku i komplet snap-on tipkovnicu u punoj veličini za laku produktivnost.

Novi vrhunski, profesionalni zaslon, ThinkVision P27u-20 monitor bio je jedan od tri monitora koji su debitirali na događaju Tech World 2021. Osmišljen za fotografiju te kreatore video zapisa i grafičkih sadržaja koji zahtijevaju zaslon visokih performansi za proširenje prostora na ekranu, što omogućuje učinkovitu primjenu tijekom obavljanja više zadataka istovremeno, monitoru se pridodaje i praktičnost Intel® Thunderbolt™ 4 docking mogućnosti prikaza. Energy Star 8.0 usklađen s ThinkVision P27u-20 pruža kristalnu jasnoću na 27-inčnom Ultra High Definition (3840x2160) IPS ekranu s podrškom za VESA® certificirani DisplayHDR™ 400 za realističnu svjetlinu i tamu.

Uz to, Lenovo je predstavio novu liniju potrošačkih gaming monitora G-serije dizajniranih za uživanje u igranju računalnih igara te u radu ili učenju iz kućnog ureda korisnika, Lenovo G27e-20 Monitor i Lenovo G24e-20 Monitor. Idealni su za studente, gamere i mlade stručnjake koji i dalje žele visoke performanse kvalitetnih računalnih uređaja po konkurentnoj cijeni. S AMD FreeSync ™ Premium tehnologijom za fluidno iskustvo niske latencije, oba zaslona mogu postići vrijeme odaziva pokretne slike od 1ms (MPRT)iii za izvrsno smanjenje zamućenja, čime se pokretni objekti na zaslonima čine jasnijima i oštrijima.

Korisnici mogu uživati u vrhunskom multimedijalnom iskustvu s inovativnim Lenovo Tab P12 koji dolazi s puno korisnih značajki koje očekujete od vodećeg Lenovo Android tableta. To uključuje briljantni AMOLED zaslon, impresivan zvuk, dugotrajnu bateriju i potpuno novu digitalnu olovku s magnetskim nastavkom za bežično punjenje i upozorenjem protiv gubitka. Ponuđen u dva modela, 5G ili Wi-Fi, ovaj uređaj nudi nevjerojatnu zabavu, filmski impresivan zvuk, vrhunske značajke, kao i produktivnost u pokretu. Kako bi u trenu pretvorili ovo osobno kućno kino u moćan alat za produktivnost, jednostavno spojite tanku tipkovnicu s pogo-pinom u četiri točke jednim pokretom dok držite tablet na opcionalnom postolju. Kako biste mogli odmah stvarati, samo odvojite opcionalnu Lenovo Precision Pen 3 olovku koja se automatski spaja s vašim tabletom za pokretanje naše specijalno dizajnirane Instant Memo aplikacije.

S praktičnim Lenovo Smart Wireless Earbuds, možete se spojiti s Android ili Windows uređajem jednim klikom zahvaljujući Lenovo Smart Pair tehnologiji - jednostavno otvorite kompaktno kućište za punjenje slušalica kako biste odmah omogućili Bluetooth.

Lenovo je posvećen isporučivanju pametnije tehnologije i osiguravanju da inovacije nastave rješavati neke od najvećih izazova čovječanstva te udvostručuje ulaganja u istraživanje i razvoj u sljedeće tri godine. Usredotočujući se na zelene, inkluzivne i odgovorne inovacije u svom portfelju, tvrtka vjeruje da tehnologija može učiniti život boljim, društvo inkluzivnijim i pravičnijim, a okoliš održivijim. Grupa je nedavno objavila svoje godišnje izvješće o zaštiti okoliša, društvenoj zajednici i upravljanju (ESG) koje uključuje nove ciljeve u područjima ublažavanja klimatskih promjena, kružnog gospodarstva i održivih materijala. Osim toga, filantropski fokus tvrtke, putem zaklade Lenovo, nastavlja osnaživati ​​nedovoljno zastupljene zajednice s pristupom tehnologiji i STEM obrazovanju s novim ciljem pozitivnog utjecanja na 15 milijuna života do 2025./26. kroz filantropske programe i partnerstva. Lenovo je također na događaju raspravljao o važnosti zelenih, održivih, svrhovitih inovacija. Tvrtka je nedavno objavila godišnje izvješće ESG -a.