Odlazak još jednog rukovodećeg čovjeka iz Microsofta

Odlazak još jednog rukovodećeg čovjeka iz Microsofta

Microsoftov korporativni potpredsjednik Blair Westlake, koji je bio zadužen za odjel zabave, napustio je kompaniju. Westlake je u srijedu potvrdio svoj odlazak s mjesta potpredsjednika, rekavši da mu je postalo jasno da se organizacija okreće u smjeru u koji se ne uklapa njegovo znanje i njegove vještine, no odbio je navesti o kojem se to smjeru točno radi.

Westlake je proveo gotovo 10 godina u Microsoftu, gdje je vodio tvrtkine odnose s industrijom zabave. Prema njegovom LinkedIn profilu, on je bio odgovoran za razvoj poslovanja i politiku, te za licenciranje Microsoftovih usluga i uređaja, uključujući Xbox Video, Xbox Music , Windows PC računala, tablet i Windows Phone uređaje.

Odlazak još jednog rukovodećeg čovjeka stigao je samo nekoliko mjeseci nakon što je Steve Ballmer izjavio da Microsoft više nije samo velika softverska kompanija, već je kompanija koja se počela baviti uređajima i usluga, stoga nije jasno kako bi se Westlakeov tim uklopio u tu viziju.

Microsoft je također potvrdio odlazak Blaira Westlakea, te još uvijek nisu objavili tko će preuzeti njegovo mjesto.

Još iz kategorije

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

15.11.2019. komentiraj

„HGK podupire uvođenje eura jer smo svjesni da pozitivne strane značajno nadmašuju one moguće negativne. Ali s preduvjetom da se cijeli posao odradi kvalitetno, detaljno i s velikom razinom ozbiljnosti i pozornosti. O pripremi, razvoju naših kapaciteta i uključivanju svih naših resursa u ovom području ovisi i uspjeh uvođenja eura i postizanje maksimalnih pozitivnih učinaka. Jer nemojmo se zavaravati, čin uvođenja eura tek je prvi korak, a uspjeh ovisi i o svemu što dolazi nakon toga. Izazov dolazi poslije“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović na današnjem otvaranju konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija – Utjecaj uvođenja eura na kreta¬nja u gospodarstvu u organizaciji HGK.

GALERIJA: Infogamer 2019

GALERIJA: Infogamer 2019

14.11.2019. komentiraj

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, najveći dosad te se prostire na čak 7 paviljona. Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara.