Odlazak još jednog rukovodećeg čovjeka iz Microsofta

Odlazak još jednog rukovodećeg čovjeka iz Microsofta

Microsoftov korporativni potpredsjednik Blair Westlake, koji je bio zadužen za odjel zabave, napustio je kompaniju. Westlake je u srijedu potvrdio svoj odlazak s mjesta potpredsjednika, rekavši da mu je postalo jasno da se organizacija okreće u smjeru u koji se ne uklapa njegovo znanje i njegove vještine, no odbio je navesti o kojem se to smjeru točno radi.

Westlake je proveo gotovo 10 godina u Microsoftu, gdje je vodio tvrtkine odnose s industrijom zabave. Prema njegovom LinkedIn profilu, on je bio odgovoran za razvoj poslovanja i politiku, te za licenciranje Microsoftovih usluga i uređaja, uključujući Xbox Video, Xbox Music , Windows PC računala, tablet i Windows Phone uređaje.

Odlazak još jednog rukovodećeg čovjeka stigao je samo nekoliko mjeseci nakon što je Steve Ballmer izjavio da Microsoft više nije samo velika softverska kompanija, već je kompanija koja se počela baviti uređajima i usluga, stoga nije jasno kako bi se Westlakeov tim uklopio u tu viziju.

Microsoft je također potvrdio odlazak Blaira Westlakea, te još uvijek nisu objavili tko će preuzeti njegovo mjesto.

Još iz kategorije

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

01.06.2020. komentiraj

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.