Odabrano 13 najboljih inovativnih startup rješenja

Odabrano 13 najboljih inovativnih startup rješenja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je online događanje povodom proglašenja pobjednika Indijsko-hrvatskog startup izazova, natjecanja za hrvatska i indijska startup poduzeća koje su nagradnim fondom podržale tvrtke partneri Infobip, KONČAR i HexGn.

Zaprimljeno je više od 300 prijava, među kojima je odabrano 13 najboljih inovativnih rješenja. Natjecanje je HAMAG-BICRO organizirao kao nadogradnju inicijative povezivanja s indijskim tržištem i pokretanja India-Croatia Startup Bridge, digitalne platforme osmišljene za jačanje međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja te trgovinsko-gospodarske suradnje Hrvatske i Indije. Natjecanje je organizirano u suradnji sa Startup India, uz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj.

„Ohrabrujuće je vidjeti kako je uspješno završena prva aktivnost unutar šest mjeseci od osnutka startup mosta između Indije i Hrvatske. U vrijeme osnivanja startup mosta rekao sam da će to omogućiti hrvatskim startupima da iskoriste prednosti 3S brzine (speed), razmjera (scale) i osjetljivosti (sensitivity) koji definiraju indijski ekosustav i jačaju suradnju unutar 3T-a; talenta, tehnologije i trgovine između naše dvije zemlje. Također, imaju veliki potencijal za izgradnju indijsko-hrvatskog inovacijskog partnerstva za globalna rješenja, ali i za globalno dobro. Gledajući proces i rezultate prvog startup izazova u posljednjih 50 dana, mislim kako su sva naša očekivanja nadmašena. Velike čestitke pobjednicima jer su doslovno osvojili 1. mjesto u konkurenciji od čak 100 prijava u prosjeku“, ističe njegova Ekselencija Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Hrvatskoj.

Okupljene sudionike iz Hrvatske i Indije u uvodnom je dijelu pozdravio i Deepak Bagla, direktor Invest India koji je pohvalio inicijativu te izrazio zadovoljstvo velikim odazivom sudionika koji je bio iznad svih očekivanja.

„Sjećam se prvog posjeta Njegove Ekselencije HAMAG-BICRO-a, kad smo razgovarali o povezivanju indijskog i hrvatskog tržišta i moram izraziti zadovoljstvo što smo uspjeli realizirati dogovorenu suradnju u tako kratkom roku. Kao ključna Vladina agencija za malo i srednje poduzetništvo, uložili smo napore u provedbu ovog projekta jer u njemu vidimo značajne mogućnosti za hrvatska startup poduzeća na tržištu velikom poput indijskog. Isto tako, Hrvatska može biti ulazna točka za indijske startupe za tržište cijele Europske unije“, objašnjava Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju.

Ispred tvrtki koje su nagradnim fondom podržali natjecanje, sudionicima se obratila Lucija Reić iz Infobipa, prvog hrvatskog jednoroga i Jappreet Sethi, direktor tvrtke Hexgn.

U okviru Indijsko-hrvatskog startup izazova, startup poduzeća iz Hrvatske i Indije bila su pozvana na dostavu inovativnih rješenja za tri zadana izazova: Čista voda i bolja kvaliteta življenja, Smanjena nejednakost te Dostojanstven rad i gospodarski rast.

 

Popis najboljih inovativnih rješenja Indijsko-hrvatskog startup izazova:

 1. Ciree Edutech Llp
 2. Mindful Gurukul Private Limited
 3. E2o.Green
 4. Drona Automations Private Limited
 5. Anuartstore
 6. Talking Online Learning Solution Private Limited
 7. Ame Artists Network Private Limited
 8. Shevolve Innovations Private Limited
 9. Vas Bros. Enterprises Private Limited
 10. Thales Cleantech (Opc) Private Limited
 11. Arms 4 Ai Private Limited
 12. Reehdus Biotech
 13. Country Clay

 

Još iz kategorije

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

30.06.2022.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DXOMARK-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

30.06.2022.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

30.06.2022.

U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova.