Odabrani putnici na Start.up! Germany Road Show

Odabrani putnici na Start.up! Germany Road Show

U prostorijama Algebra laba u Zagrebu, osam finalista natječaja za odlazak na Start.up! Germany Road Show prezentiralo je svoje projekte. Spomenuti Road Show organizira Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK), a naše će startupe provesti kroz regije Ruhr i Bavarske. Cilj Road Showa je povezivanje njemačkih i međunarodnih tvrtki, venture capital fondova, gospodarstvenika i predstavnika politike.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha pobjednika natječaja u Njemačkoj, kada Gideon brothers i Orqa uspjeli nadmašiti 16 startupa iz cijelog svijeta, organizatori iz Njemačko-hrvatske komore nadaju se istim rezultatima i ove jeseni. Interes domaćih tvrtki za njemačko tržište ogroman je, a takav je i potencijal ovog putovanja. Organizirani obilazak njemačkih kompanija i mogućnost bilateralnih razgovora i nastupa pred potencijalnim investitorima prilika je do koje se inače teško dolazi.

Svoje su  projekte prezentirali timovi Ascalia, Identyum, Makabi Agritech, Silver Monitor, Spotsie, Stratowave connect, VeeMee i Wingo. Radi se mahom o visokotehnološkim projektima koji se mogu primijeniti svugdje u svijetu. Najboljim je proglašen startup Ascalia, druga nagrada pripala je tvrtki Identyum, a treća startupu Silver Monitor koji je ujedno odnio i nagradu publike.

Hrvatski startupi ponajprije su u potrazi za poslovnim partnerima i kupcima dok manji broj traži investitore, a upravo to i jest cilj ovog projekta. Ovogodišnji finalisti mlade su kompanije koje i njemačkom tržištu imaju što za ponuditi. Uglavnom već poznati hrvatskoj javnosti, osam finalista u tri minute prezentiralo je svoje projekte publici koju su sačinjavali predstavnici kompanija, start-up institucija, fondova i državnih agencija.