Odabrani putnici na Start.up! Germany Road Show

Odabrani putnici na Start.up! Germany Road Show

U prostorijama Algebra laba u Zagrebu, osam finalista natječaja za odlazak na Start.up! Germany Road Show prezentiralo je svoje projekte. Spomenuti Road Show organizira Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK), a naše će startupe provesti kroz regije Ruhr i Bavarske. Cilj Road Showa je povezivanje njemačkih i međunarodnih tvrtki, venture capital fondova, gospodarstvenika i predstavnika politike.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha pobjednika natječaja u Njemačkoj, kada Gideon brothers i Orqa uspjeli nadmašiti 16 startupa iz cijelog svijeta, organizatori iz Njemačko-hrvatske komore nadaju se istim rezultatima i ove jeseni. Interes domaćih tvrtki za njemačko tržište ogroman je, a takav je i potencijal ovog putovanja. Organizirani obilazak njemačkih kompanija i mogućnost bilateralnih razgovora i nastupa pred potencijalnim investitorima prilika je do koje se inače teško dolazi.

Svoje su  projekte prezentirali timovi Ascalia, Identyum, Makabi Agritech, Silver Monitor, Spotsie, Stratowave connect, VeeMee i Wingo. Radi se mahom o visokotehnološkim projektima koji se mogu primijeniti svugdje u svijetu. Najboljim je proglašen startup Ascalia, druga nagrada pripala je tvrtki Identyum, a treća startupu Silver Monitor koji je ujedno odnio i nagradu publike.

Hrvatski startupi ponajprije su u potrazi za poslovnim partnerima i kupcima dok manji broj traži investitore, a upravo to i jest cilj ovog projekta. Ovogodišnji finalisti mlade su kompanije koje i njemačkom tržištu imaju što za ponuditi. Uglavnom već poznati hrvatskoj javnosti, osam finalista u tri minute prezentiralo je svoje projekte publici koju su sačinjavali predstavnici kompanija, start-up institucija, fondova i državnih agencija.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.