Odabrana većina predavanja za ovogodišnji Advanced Technology Days

Odabrana većina predavanja za ovogodišnji Advanced Technology Days

Završene su nominacije predavanja za 14. Advanced Technology Days. Nakon prijava, koje su trajale do 1. listopada, programski je odbor je odabrao 40 predavanja koja ulaze u program konferencije.

Ovogodišnje izdanje tog događaja na rasporedu je 5. i 6. prosinca 2018. u dvoranama zagrebačkog Plaza Event Centra. Predavanja su podijeljena u tri ključna smjera (DevOps, Umjetna inteligencija i IoT i Poslovni IT), a primarno će se baviti Microsoft tehnologijama, buzzword temama u svijetu tehnologije te iskustvima iz prakse. Očekuje se sudjelovanje više od 500 pripadnika domaće IT zajednice.

Značajan broj predavanja bit će posvećen Azureu, a dva predavanja na tu temu održat će Alan Debijađi, suosnivač Unitflyja. Mustafa Toroman, sistem inženjer iz Authority Partnersa, također će održati dva predavanja. Saša Kranjac i Toroman tijekom zajedničkog predavanja demonstrirat će moderne sigurnosne izazove i iz perspektive napadača i iz perspektive tima koji zaustavlja prijetnje i prije nego što se dogode. Igor Rončević, softverski arhitekt u austrijskom AVL-u, održat će predavanje Achieving Change - From Software Sheep to Software Craftsmanship.

To su tek neka od predavanja koja ove godine očekuju hrvatske IT stručnjake. Online prijave za sudjelovanje na konferenciji otvorene su do 4. prosinca. Cijena kotizacije iznosi 850 kuna + PDV, a studenti i članovi Microsoft zajednice ostvaruju pravo na popust od 30 posto.