Odabrana većina predavanja za ovogodišnji Advanced Technology Days

Odabrana većina predavanja za ovogodišnji Advanced Technology Days

Završene su nominacije predavanja za 14. Advanced Technology Days. Nakon prijava, koje su trajale do 1. listopada, programski je odbor je odabrao 40 predavanja koja ulaze u program konferencije.

Ovogodišnje izdanje tog događaja na rasporedu je 5. i 6. prosinca 2018. u dvoranama zagrebačkog Plaza Event Centra. Predavanja su podijeljena u tri ključna smjera (DevOps, Umjetna inteligencija i IoT i Poslovni IT), a primarno će se baviti Microsoft tehnologijama, buzzword temama u svijetu tehnologije te iskustvima iz prakse. Očekuje se sudjelovanje više od 500 pripadnika domaće IT zajednice.

Značajan broj predavanja bit će posvećen Azureu, a dva predavanja na tu temu održat će Alan Debijađi, suosnivač Unitflyja. Mustafa Toroman, sistem inženjer iz Authority Partnersa, također će održati dva predavanja. Saša Kranjac i Toroman tijekom zajedničkog predavanja demonstrirat će moderne sigurnosne izazove i iz perspektive napadača i iz perspektive tima koji zaustavlja prijetnje i prije nego što se dogode. Igor Rončević, softverski arhitekt u austrijskom AVL-u, održat će predavanje Achieving Change – From Software Sheep to Software Craftsmanship.

To su tek neka od predavanja koja ove godine očekuju hrvatske IT stručnjake. Online prijave za sudjelovanje na konferenciji otvorene su do 4. prosinca. Cijena kotizacije iznosi 850 kuna + PDV, a studenti i članovi Microsoft zajednice ostvaruju pravo na popust od 30 posto.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.