Odabrana većina predavanja za ovogodišnji Advanced Technology Days

Odabrana većina predavanja za ovogodišnji Advanced Technology Days

Završene su nominacije predavanja za 14. Advanced Technology Days. Nakon prijava, koje su trajale do 1. listopada, programski je odbor je odabrao 40 predavanja koja ulaze u program konferencije.

Ovogodišnje izdanje tog događaja na rasporedu je 5. i 6. prosinca 2018. u dvoranama zagrebačkog Plaza Event Centra. Predavanja su podijeljena u tri ključna smjera (DevOps, Umjetna inteligencija i IoT i Poslovni IT), a primarno će se baviti Microsoft tehnologijama, buzzword temama u svijetu tehnologije te iskustvima iz prakse. Očekuje se sudjelovanje više od 500 pripadnika domaće IT zajednice.

Značajan broj predavanja bit će posvećen Azureu, a dva predavanja na tu temu održat će Alan Debijađi, suosnivač Unitflyja. Mustafa Toroman, sistem inženjer iz Authority Partnersa, također će održati dva predavanja. Saša Kranjac i Toroman tijekom zajedničkog predavanja demonstrirat će moderne sigurnosne izazove i iz perspektive napadača i iz perspektive tima koji zaustavlja prijetnje i prije nego što se dogode. Igor Rončević, softverski arhitekt u austrijskom AVL-u, održat će predavanje Achieving Change – From Software Sheep to Software Craftsmanship.

To su tek neka od predavanja koja ove godine očekuju hrvatske IT stručnjake. Online prijave za sudjelovanje na konferenciji otvorene su do 4. prosinca. Cijena kotizacije iznosi 850 kuna + PDV, a studenti i članovi Microsoft zajednice ostvaruju pravo na popust od 30 posto.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.