Objavljeni novi podaci o fragmentaciji Androida, KitKat narastao na 8,5 posto

Objavljeni novi podaci o fragmentaciji Androida, KitKat narastao na 8,5 posto

Foto: Google

Android 4.4. KitKat nastavio je rast, dok distribucija Gingerbread nastavlja gubiti svoj udio, pokazali su to najnoviji podaci o fragmentaciji mobilnog operativnog sustava Android koje je objavio Google. Gledajući na sve uređaje koji su pristupili Google Play trgovini aplikacijama, KitKat je u proteklih mjesec dana dobio 3,2 posto novih korisnika, pa je tako sa prošlomjesečnih 5,3 posto skočio na 8,5 posto. Zaslugu za ovaj rast možemo pripisati nadogradnjama koje je Samsung lansirao za svoje uređaje Galaxy S4 i Galaxy Note 3.

Jelly Bean 4.2. također je lagano rastao za 0,7 posto, dok su sve ostale verzije Androida zabilježile pad udjela među distribucijama. Ako se sve bude odvijalo prema planu, do kraja godine bi sve verzije prije Androida 4.0 Ice Cream Sandwich trebale imati manje od 10 posto udjela.

Od ostalih mogućnosti koje su rasle u Android zajednici je podrška za OpenGL ES 3.0, koja bilježi konstantan rast, što omogućava sve većem broju mobilnih korisnika bolje uživanje u 3D igrama na mobilnim uređajima.

Za pretpostaviti je kako će KitKat nastaviti daljnji rast s obzirom da će u narednim mjesecima gotovo svi proizvođači lansirati nadogradnje za uređaje koje trenutno pogoni Androidova distribucija Jelly Bean, ali i lansiranja nekih novih uređaja koji bi u startu trebala dolaziti za predinstaliranom najnovijom verzijom KitKata.

Još iz kategorije

Hrvatska će dobiti moderne akreditirane studije geoinformatike i geodezije

Hrvatska će dobiti moderne akreditirane studije geoinformatike i geodezije

17.06.2019. komentiraj

Konferencija projekta „Labirint - Razvoj i izrada standarda zanimanja, kvalifikacija i studijskih programa u geodeziji i geoinformatici“, održana je u petak na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji je bilo riječi o usklađivanju postojećih studijskih programa geodezije i geoinformatike u Hrvatskoj s modernim znanstvenim spoznajama i tehnološkim promjenama do kojih je došlo u proteklih deset godina.

NEM 2019: Svijetla budućnost za lokalnu produkciju

NEM 2019: Svijetla budućnost za lokalnu produkciju

17.06.2019. komentiraj

Završeno je još jedno izdanje NEM-a. Ovo je bio najuspješniji NEM dosad, a organizatori ističu kako je okupio više od tisuću gostiju iz CEE regije te ugostio i zvijezde produkcijskih kuća CBS Studios International i Sony Pictures Television – Alana Cumminga, Jessicu Albu i Gabrielle Union.

Otvorene prijave za novo izdanje Innovation Academy

Otvorene prijave za novo izdanje Innovation Academy

16.06.2019. komentiraj

Otvorene su prijave za 3. izdanje inovativne ljetne škole za učenike srednjih škola – Innovation Academy. Ovogodišnje izdanje ljetne škole nosi niz novosti poput besplatnog sudjelovanja za učenike te dva nova programa.