Objavljen uži izbor kandidata Sony World Photography Awards 2019

Objavljen uži izbor kandidata Sony World Photography Awards 2019

Foto: Pixabay

Svjetska organizacija za fotografiju objavila je popis autora koji su ušli u uži izbor Otvorenog natjecanja i Natjecanja za mlade Sony World Photography Awards 2019. Kao jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja, ono promovira suvremenu fotografiju iz širokog spektra žanrova.

Na četiri natjecanja pristigao je dosad najveći broj prijava, preko 326.000. Stručni ocjenjivački sud izrazio je veliko zadovoljstvo visokim standardom pristiglih radova i primijetio široku lepezu kreativnih pristupa, utjecaja i tehnika u radovima kandidata koji su ušli u uži izbor. Na svim natjecanjima, najveći broj prijava imali su fotografi iz Velike Britanije, Italije i SAD-a, a primijećen je i velik porast u broju prijava iz Meksika, Indije, Koreje i Velike Britanije.

Uži izbor Natjecanja za mlade čini osam najboljih pojedinačnih fotografija koju su napravili autori starosti od 12 do 19 godina na temu „Raznolikost“. Fotografi koji su ušli u uži izbor dolaze iz cijelog svijeta, od Kine i Zimbabvea do Bangladeša i Moldavije. Jedan od njih u travnju će osvojiti titulu Mladi fotograf godine. Popis kandidata koji se nalaze u užem izboru Otvorenog natjecanja sastoji se od radova koji su izabrani u deset različitih kategorija. Uži izbor kandidata za Profesionalnu kategoriju bit će proglašen 26. veljače.

Još iz kategorije

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

25.04.2019. komentiraj

Od 24. travnja Simpa korisnici mogu uživati u još više megabajta, minuta i SMS-ova u Glanc opcijama. Naime, Veliki Glanc od danas sadrži čak 6000 megabajta, Srednji Glanc također 1000 megabajta više no što je to bilo do sad te dodatno više minuta za razgovore, dok korisnici Malog i Najmanjeg Glanca imaju na raspolaganju čak dvostruko više internet prometa uz dodatno povećanje broja jedinica minuta i SMS-ova.  Tako će svi Simpa korisnici, ali i oni koji će to tek postati, uz minimalno povećanje mjesečne naknade za navedene opcije moći bezbrižnije komunicirati s najbližima te dijeliti, uploadati i downloadati još više sadržaja.

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

24.04.2019. komentiraj

Ovogodišnja titula PRO PR Vision Manager, koja se već 7 godina dodjeljuje za transparentnost u komunikacijama, uručena je predsjednici Ericssona Nikole Tesle, gospođi Gordani Kovačević jer je ona, kao što stoji u obrazloženju članova komisije „u sklopu procesa rukovođenja, veoma važnu ulogu svih ovih godina posvećivala transparentnoj komunikaciji, koristeći različite tehnike i alate prema svim ciljnim javnostima na iskren, razumljiv i transparentan način, a svojim komunikacijskim porukama inspirirala je poslovnu zajednicu“.

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.