Objavljen uži izbor kandidata Sony World Photography Awards 2019

Objavljen uži izbor kandidata Sony World Photography Awards 2019
Pixabay

Svjetska organizacija za fotografiju objavila je popis autora koji su ušli u uži izbor Otvorenog natjecanja i Natjecanja za mlade Sony World Photography Awards 2019. Kao jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja, ono promovira suvremenu fotografiju iz širokog spektra žanrova.

Na četiri natjecanja pristigao je dosad najveći broj prijava, preko 326.000. Stručni ocjenjivački sud izrazio je veliko zadovoljstvo visokim standardom pristiglih radova i primijetio široku lepezu kreativnih pristupa, utjecaja i tehnika u radovima kandidata koji su ušli u uži izbor. Na svim natjecanjima, najveći broj prijava imali su fotografi iz Velike Britanije, Italije i SAD-a, a primijećen je i velik porast u broju prijava iz Meksika, Indije, Koreje i Velike Britanije.

Uži izbor Natjecanja za mlade čini osam najboljih pojedinačnih fotografija koju su napravili autori starosti od 12 do 19 godina na temu „Raznolikost“. Fotografi koji su ušli u uži izbor dolaze iz cijelog svijeta, od Kine i Zimbabvea do Bangladeša i Moldavije. Jedan od njih u travnju će osvojiti titulu Mladi fotograf godine. Popis kandidata koji se nalaze u užem izboru Otvorenog natjecanja sastoji se od radova koji su izabrani u deset različitih kategorija. Uži izbor kandidata za Profesionalnu kategoriju bit će proglašen 26. veljače.