Objavljen popis najgorih lozinki u 2013. godini

Objavljen popis najgorih lozinki u 2013. godini

Foto: Fotolia

Prema najnovijem popisu najgorih lozinki u 2013. godini, „123456“ je najčešća i nova najgora lozinka na internetu, smijenivši tako lozinku „password“, koja je bila na vrhu prošlogodišnjeg popisa.

Popis je sastavljen od podataka o ukradenim lozinkama koji su objavljeni na internetu, a tvrtka SplashData navodi da su najviše utjecaja na ovaj popis imali milijuni Adobe korisničkih računa koji su ove jeseni kompromitirani. Kompanija Stricture Consulting Group je pokušala dešifrirati ukradene Adobe lozinke, te su objavili rezultate svog rada u kojima procjenjuju da je gotovo 2 milijuna, od više od 130 milijuna Adobe korisnika koji su obuhvaćeni napadom, koristilo „123456“ kao lozinku na svom računu.

Lozinke poput „ adobe123 “ i „photoshop“ također su se našle na listi 25 najgorih lozinki, a sve zahvaljujući širini napada na Adobe račune.

Popis također otkriva da lozinke kao što su „ letmein “ i „ trustno1 “ nisu ni približno toliko jake i jedinstvene koliko njihovi vlasnici misle da jesu.

Da bi bolje zaštitili svoje podatke, bez nepotrebnog pamćenja bezbroj brojeva, simbola i slova, SplashData preporučuje korištenje lozinki koje su sastavljene od nasumičnih i ne povezanih riječi koje su odvojene razmakom ili nekim drugim simbolom.

Još iz kategorije

Učenici postaju učitelji

Učenici postaju učitelji

02.06.2020. komentiraj

Naravno, nijedan uvid u Span Academy ne bi bio potpun bez dojmova naših bivših polaznika, koji su sada već neko vrijeme Spanovi zaposlenici. U njihovom slučaju, izvukli su najviše iz svoje edukacije i iskoristili priliku da svoje IT karijere započnu na najbolji mogući način.

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.