Objavljen cjeloviti raspored predavanja na WinDaysima

Objavljen cjeloviti raspored predavanja na WinDaysima

Foto: Microsoft

Microsoft Hrvatska objavio je konačni raspored predavanja na ovogodišnjim WinDaysima, osamnaestom po redu izdanju konferencije koja će se od 24. do 27. travnja održati u Poreču. WinDays Business ove će godine ponuditi pet novih programskih smjerova, dok će tijekom Technology konferencije biti održano više od 140 predavanja.

WinDays Business konferencija prvi put ima programske smjerove koji će se baviti sa šest industrija koje su do sada bile uklopljene u redovni program, a od ove su godine, uzimajući u obzir aktualnost tema, dobile zasebno mjesto. Riječ je o financijskim institucijama, proizvodnji, maloprodaji, javnoj upravi i obrazovanju te zdravstvu. Zdravstveni će dio biti organiziran u suradnji s IN2 Grupom koja će okupiti dionike iz sektora zdravstva na Hospital Daysima, konferenciji koja je postala dio WinDaysa.

Od istaknutih govornika, organizator posebno ističe gostovanje Taavija Kotke, prvog direktora informatike estonske Vlade. On je začetnik e-Estonije, projekta najnaprednije svjetske digitalne nacije i suosnivač prvog svjetskog programa e-Rezidenata. Također se kao jedno od najzanimljivijih predavanja ističe ono Jeremyja Whitea, izvršnog urednika časopisa Wired na temu umjetne inteligencije. Među istaknutim govornicima, Microsoft posebno ističe i keynote Marka van Rijmenama, osnivača tvrtke Datafloq i jednog od najistaknutijih predstavnika iz Big Data svijeta.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.