Objavljen cjeloviti raspored predavanja na WinDaysima

Objavljen cjeloviti raspored predavanja na WinDaysima
Microsoft

Microsoft Hrvatska objavio je konačni raspored predavanja na ovogodišnjim WinDaysima, osamnaestom po redu izdanju konferencije koja će se od 24. do 27. travnja održati u Poreču. WinDays Business ove će godine ponuditi pet novih programskih smjerova, dok će tijekom Technology konferencije biti održano više od 140 predavanja.

WinDays Business konferencija prvi put ima programske smjerove koji će se baviti sa šest industrija koje su do sada bile uklopljene u redovni program, a od ove su godine, uzimajući u obzir aktualnost tema, dobile zasebno mjesto. Riječ je o financijskim institucijama, proizvodnji, maloprodaji, javnoj upravi i obrazovanju te zdravstvu. Zdravstveni će dio biti organiziran u suradnji s IN2 Grupom koja će okupiti dionike iz sektora zdravstva na Hospital Daysima, konferenciji koja je postala dio WinDaysa.

Od istaknutih govornika, organizator posebno ističe gostovanje Taavija Kotke, prvog direktora informatike estonske Vlade. On je začetnik e-Estonije, projekta najnaprednije svjetske digitalne nacije i suosnivač prvog svjetskog programa e-Rezidenata. Također se kao jedno od najzanimljivijih predavanja ističe ono Jeremyja Whitea, izvršnog urednika časopisa Wired na temu umjetne inteligencije. Među istaknutim govornicima, Microsoft posebno ističe i keynote Marka van Rijmenama, osnivača tvrtke Datafloq i jednog od najistaknutijih predstavnika iz Big Data svijeta.