Nvidia predstavila novu generaciju GeForce RTX grafičkih kartica

Nvidia predstavila novu generaciju GeForce RTX grafičkih kartica

Na NVIDIA-ijonom GTC događaju, izvršni direktor NVIDIA -e Jensen Huang predstavio je nove usluge u oblaku kako bi podržao AI tijekove rada i novu generaciju GeForce RTX GPU -a. Njegova je glavna riječ bila prepuna novih najava sustava, hardvera i softvera.

"Računanje napreduje nevjerojatnim brzinama, motor koji pokreće ovu raketu ubrzava računanje, a gorivo je AI", rekao je Huang.

On ističe kako nove tehnologije s novim proizvodima donose nove prilike, od iskorištavanja AI-ja do oduševljenja igrača s nikad viđenom grafikom do izgradnje virtualnih dokazanih osnova na kojima najveće svjetske tvrtke mogu pročistiti svoje proizvode.

Igrači i kreativci dobit će prvi GPU -ovi na temelju nove ADA Lovelace arhitekture. Enterprises će dobiti moćne nove alate za računalne aplikacije visokih performansi sa sustavima temeljenim na Grace CPU i Grace Hopper Superchip.

„Oni koji grade 3D Internet dobit će nove OVX poslužitelje koji pokreću ADA Lovelace L40 podatkovni centar GPU -a. Istraživači i računalni znanstvenici dobivaju nove mogućnosti velikog jezičnog modela s NVIDIA LLMS NEMO uslugom. A autoindustrija dobiva Thor, novi mozak s zadivljujućih 2.000 teraflopa performansi“, ističu u kompaniji.

Huang je istaknuo kako se NVIDIA tehnologije rade na rad glavnih partnera i kupaca širom širine industrije. Kako bi ubrzao usvajanje, kreće suradnja s Deloittom  koja donosi nove usluge izgrađene na Nvidia AI i Nvidia Omniverse.