Nvidia predstavila novu generaciju GeForce RTX grafičkih kartica

Nvidia predstavila novu generaciju GeForce RTX grafičkih kartica

Na NVIDIA-ijonom GTC događaju, izvršni direktor NVIDIA -e Jensen Huang predstavio je nove usluge u oblaku kako bi podržao AI tijekove rada i novu generaciju GeForce RTX GPU -a. Njegova je glavna riječ bila prepuna novih najava sustava, hardvera i softvera.

"Računanje napreduje nevjerojatnim brzinama, motor koji pokreće ovu raketu ubrzava računanje, a gorivo je AI", rekao je Huang.

On ističe kako nove tehnologije s novim proizvodima donose nove prilike, od iskorištavanja AI-ja do oduševljenja igrača s nikad viđenom grafikom do izgradnje virtualnih dokazanih osnova na kojima najveće svjetske tvrtke mogu pročistiti svoje proizvode.

Igrači i kreativci dobit će prvi GPU -ovi na temelju nove ADA Lovelace arhitekture. Enterprises će dobiti moćne nove alate za računalne aplikacije visokih performansi sa sustavima temeljenim na Grace CPU i Grace Hopper Superchip.

„Oni koji grade 3D Internet dobit će nove OVX poslužitelje koji pokreću ADA Lovelace L40 podatkovni centar GPU -a. Istraživači i računalni znanstvenici dobivaju nove mogućnosti velikog jezičnog modela s NVIDIA LLMS NEMO uslugom. A autoindustrija dobiva Thor, novi mozak s zadivljujućih 2.000 teraflopa performansi“, ističu u kompaniji.

Huang je istaknuo kako se NVIDIA tehnologije rade na rad glavnih partnera i kupaca širom širine industrije. Kako bi ubrzao usvajanje, kreće suradnja s Deloittom  koja donosi nove usluge izgrađene na Nvidia AI i Nvidia Omniverse.

Još iz kategorije

Trendovi individualnog stanovanja koji su obilježili 2022. godinu

Trendovi individualnog stanovanja koji su obilježili 2022. godinu

05.10.2022.

Događanja u svijetu kao što su pandemija COVID-19, klimatske promjene, zagađenje zraka te zahtjevi za vođenjem zdravijeg života ali i rast životnog standarda, mijenjaju iz dana u dan naše svakodnevne navike.

Infobip okupio više od 900 svojih inženjera iz 15 zemalja svijeta u Zagrebu

Infobip okupio više od 900 svojih inženjera iz 15 zemalja svijeta u Zagrebu

05.10.2022.

Infobip okupio je preko 900 svojih inženjera iz cijelog svijeta na dvodnevnoj Dev Days konferenciji koja se od 3. do 4. listopada održava u Infobipovom kampusu Alpha Centauri u Zagrebu. Riječ je o već tradicionalnom godišnjem okupljanju Infobipovih inženjera, stručnjaka za razvoj proizvoda i korporativnu sigurnost koji razmjenjuju znanja i prakse.

Apple diže cijene aplikacija u App Storeu

Apple diže cijene aplikacija u App Storeu

04.10.2022.

Apple će od 5. listopada cijene aplikacija u App Storeu i kupnje unutar njih povećati u svim zemljama i teritorijima koji koriste vaolutu euro. Ta povećanja, kako objašnjavaju u američkoj kompaniji, su rezultat trenutne slabosti eura u odnosu na američki dolar.