Novo izdanje Change konferencije donosi bogat program i poznate IT stručnjake

Novo izdanje Change konferencije donosi bogat program i poznate IT stručnjake

Pred nama je četvrto izdanje softverske konferencije Change posvećene enterprise rješenjima. Konferencija, koja iz godine u godinu okupi više od 400 IT stručnjaka, održat će se 28. rujna u tvornici Kraš u Zagrebu. Change predstavlja priliku za sve developere, analitičare, testere i ostale IT entuzijaste koji se bave razvojem softvera, da steknu nova znanja i poznanstva te se iz prve ruke informiraju o trendovima u IT industriji.

Ovogodišnje izdanje Change konferencije dovodi više od 25 domaćih i stranih stručnjaka koji će se okupljenima obratiti zanimljivim predavanjima u tri paralelna tracka ne bi li svaki posjetitelj mogao pronaći nešto za sebe. Change će ugostiti predavače iz CloudBeesa, Remitlyja, Hazelcasta, SnapTortoisea, Rimac Automobila i drugih renomiranih tvrtki.

Konferenciju će otvoriti Crystal C. Yan iz Remitlyja koja će govoriti o svom bogatom iskustvu u dizajniranju Machine Learning produkata. Konkretno, Yan će objasniti kako je, uz korištenje određenih alata, moguće predvidjeti hoće li predloženo pravilo postati zakon u SAD-u ili pak izračunati kolika je vjerojatnost da će bivši zatvorenik ponovno biti uhićen.  Nakon toga, posjetitelji će moći odabrati jedan od tri tracka s predavanjima ili se pridružiti tracku s radionicama.

U fokusu ovogodišnjeg Changea bit će mikroservisi, blockchain, big data, testiranje, baze podataka, sigurnosni aspekti razvoja, razne namjene Java tehnologije, ali i poslovne teme poput načina kako unaprijediti komunikaciju te što low-code platforme znače za poslovne analitičare.

Direktor programa Aleksander Radovan najavio je što nas čeka na Changeu 2019: „Zastupljene su teme kao što su C# razvoj Machine Learning model s ML.NET-om o čemu će govoriti renomirani stručnjak Jeff Prosise, dok će Denis Radin prisutne zaintrigirati govoreći o pravilima za programiranje u JavaScriptu koja je propisala NASA. Dalibor Topić napravit će osvrt na najvažnije događaje vezane uz Javu 13, 14, kao i buduće verzije, a Viktor Farčić objasnit će korištenje Jenkins X-a kod Serverless deploymenta.“

Dodaje i kako nas u nastavku konferencije čekaju Andrea Knez Karačić i Dobriša Adamec iz Rimac Automobila, koji će usporediti iskustva s tehnologijama s kojima rade, dok će profesor s FER-a, Damir Kalpić, opisati iskustvo osnivanja odjela na fakultetu iz koje su izrasli mnogi uspješni inženjeri, kao i osnovala i uspješna tvrtka s jednim od studenata.

Uz bogat predavački program, održat će se i radionice na kojima će sudionici imati priliku učiti o testiranju i poslovnoj analizi. Radionicu na temu white box i load testiranja web API sučelja korištenjem jMeter alata održat će Kingov voditelj testiranja i kontrole kvalitete Davor Banović, dok ćete od Kingove poslovne analitičarke, Maje Golubić, moći naučiti kako izbjeći pogreške prilikom pisanja specifikacija.

Iz KING ICT-a naglašavaju kako ih veseli što će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Udruzi IGRA kako bi podržali napore udruge u provođenju programa podrške mladima iz alternativne skrbi prilikom njihova osamostaljenja i uključivanja u život zajednice.

Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava po cijeni od 220 kuna, odnosno 100 kuna ako ste student. S obzirom na veliki interes, organizatori pozivaju da svoje ulaznice osigurate što prije.

Change novosti, detaljnije informacije o predavačima, programu i temama konferencije možete pratiti na webu, Facebook i Twitter profilu konferencije.

Još iz kategorije

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

27.02.2020. komentiraj

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (2019nCov) izdali priopćenje o pravima osiguranika koji su privremeno nesposobni, odnosno spriječeni za rad jer su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa ili su bili na područjima zahvaćenim epidemijom.

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

26.02.2020. komentiraj

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave, pa je tako 5. prosinca prošle godine pružio uvid u ono što je napokon i stiglo. Dakle, nova Office aplikacija za iOS i Android dostupna je.

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

26.02.2020. komentiraj

Bitcoin odavno nije nekakav marginalni hit već je planetarno popularan, na njemu se može zaraditi i koristi se kao sredstvo plaćanja u raznim dijelovima svijeta. Ali, ako želite fizički do novca, nemate baš puno izbora bez obzira što se to polako mijenja. Zato je zanimljivo vidjeti u kojim zemljama svijeta postoji najviše bankomata za bitcoin.