Novi zakonski prijedlozi Europske komisije smanjuju emisiju stakleničkih plinova za 55 posto

Novi zakonski prijedlozi Europske komisije smanjuju emisiju stakleničkih plinova za 55 posto
DepositPhotos

Europska komisija nedavno je predstavila zakonske prijedloge u sklopu paketa 'Fit for 55' čiji je cilj do 2030. godine smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 55 posto. Radi se o najambicioznijoj strategiji za zaštitu klime u svijetu, koja bi trebala znatno utjecati na svakodnevni život ljudi, ali i na cjelokupnu europsku ekonomiju. Prijedlozi sadrže obvezujuće stavke kojima će države članice EU osigurati potrebnu infrastrukturu za sve oblike transporta i njeno jednostavno korištenje za širok spektar korisnika.

„Skoro polovica stakleničkih plinova u Hrvatskoj danas dolazi iz zagađenja prometom. Zbog toga je nužno, da bi dosegli ciljeve inicijative, utjecati na promet i izvore energije u njemu. Dostupno i najlakše izvedivo rješenje zagađenja prometom upravo je tranzicija na elektromobilnost, a zakonski prijedlozi koje je predstavila Europska komisija svakako su korak u pravom smjeru“, ističe Hrvoje Prpić, predsjednik udruge vozača električnih vozila Strujni krug.

Među obaveznim nacionalnim ciljevima nalazi se povećanje broja punjača za električna vozila, a države članice morat će osigurati punjače čija snaga iznosi 1 kW po prijavljenom električnom osobnom vozilu i 0,66 kW po prijavljenom plug-in hibridnom osobnom vozilu. To za Hrvatsku znači oko 150 brzih punjača za ovu godinu, odnosno oko 33.000 brzih punjača jednog dana kada sva vozila budu električna.

TEN-T koridor koji se dotiče i Hrvatske na cesti od Ljubljane do Zagreba te puta od Budimpešte preko Varaždina i Zagreba do Rijeke imat će ultra brze punjače na svakih 60 km ukupne snage 300 kW, a od toga barem jedan punjač snage 150 kW do kraja 2025. Do kraja 2030. te će brojke biti duplo veće - 600 kW ukupne snage, od čega barem dva punjača po 150 kW.

Uređena je infrastruktura za teretna vozila pa bi se na istom koridoru do kraja 2025. trebali pojaviti i punjači za kamione ukupne snage čak 1400 kW i barem jedan punjač od 350 kW.

Promjene su vidljive i kod sustava naplate punjenja pa će operateri biti obvezni na svojim punionicama imati propisanu opremu - čitač kartice i beskontaktni uređaj s opcijom čitanja kartica ili QR koda za naplatu. Već postavljeni punjači slabiji od 50 kW ne moraju biti naknadno prilagođeni novoj regulativi, dok stariji punjači preko 50 kW moraju biti u skladu sa svim odredbama.

Kako bi cijene punjenja bile pristupačne i transparentne, prije svake sesije trebat će se prikazati komponente cijene (npr. cijena po minuti punjenja ili po kWh). Na punionicama koje se nalaze u sklopu benzinskih postaja, punjenje će se naplaćivati po 100 km dometa vozila. Ukinut je i roaming, pa će cijene punjenja svugdje biti jednake za stanovnike svih članica EU.

Nadalje, operateri bi trebali osigurati i da su sve punionice opremljene za tzv. smart charging tehnologiju koja omogućuje da vozilo regulira koliko energije koristi za punjenje.  Države članice moraju dostaviti okvirni nacrt nacionalne politike do 1. siječnja 2024., a izvještaje o napretku dužne su slati svake dvije godine.

Europska udruga za elektromobilnost AVERE, čiji je član i Hrvatska nacionalna udruga za elektromobilnost Strujni krug, planira daljnja poboljšanja i nove prijedloge za osnaživanje ovog zakonodavnog paketa. Konačan prestanak proizvodnje vozila s motorima na unutarnje izgaranje će po novim Euro 7 normama biti 2035., stoga u Udruzi smatraju da je nova regulativa iz paketa 'Fit for 55' korak u pravom smjeru. Dodaju i kako implementacijom nove regulative Europska unija ima potencijal postati vodeća sila elektromobilnosti i pozitivan primjer održivog razvoja.