Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

HMD Global imenovao je Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabave kompanije. Izravno će surađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

“Oduševljen sam novim izazovom koji ću preuzeti u HMD Globalu, domu Nokia telefona. Radeći u mobilnoj industriji tijekom više od dva i pol desetljeća, svjedočio sam ogromnim pomacima u načinima djelovanja tvrtki na globalnim razinama. Potreba za brzim prilagođavanjem i kretanjem nikad nije bila tako krucijalna za kompanije kao u sadašnjem post-COVID-19 svijetu. Postojanost operacija igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u okretnom startupu poput HMD Globala, a ja se radujem što ću pomoći u održavanju zamaha poslovanja te navigiranju promjena i sada i u budućnosti. Nokia telefoni imaju odanu i brzorastuću bazu obožavatelja i uzbuđen sam što ću pomoći kompaniji da nastavi isporučivati ljudima dostupne i visokokvalitetne mobilne inovacije kakve znaju i vole“, ističe Alain Lejeune, voditelj globalnih operacija u HMD Globalu

“Presretan sam što mogu objaviti da se Alain Lejeune priključuje našem timu kao voditelj globalnih operacija. Alain donosi bogatstvo iskustva i duboko razumijevanje mobilne industrije. Njegova kombinirana i jedinstvena stručnost, koja obuhvaća operativnu izvrsnost u poticanju kreativnosti u istraživanju i razvoju, jedan je od razloga zbog kojih smo uvjereni da će imati ogroman utjecaj na naše putovanje“, objašnjava Florian Seiche, izvršni direktor u HMD Globalu.

“Alain će igrati ključnu ulogu u transformaciji našeg poslovanja i proširenju naših proizvoda i usluga. Njegovo imenovanje dodatno će ojačati naš voditeljski tim. Radujem se vidjeti kako će se naš posao razvijati pod Alainovim vodstvom“, zaključuje Seiche.

Prije OneWeba, Alain je surađivao s TCL Grupom - pridružio se kao dio kompanije koja je kupila odjeljenje za mobilne telefone Alcatel. To je bila jedna od prvih međunarodnih akvizicija kineske tvrtke u ovom sektoru. Uspješno je vodio integraciju i usmjerio istraživanje i razvoj te stvaranje proizvoda. Alain je također bio odgovoran za stjecanje prava globalnog licenciranja kanadske tvrtke BlackBerry Limited od strane TCL-a. Nakon uspješne akvizicije postao je predsjednik poslovnog odjela BlackBerry Mobile stvorenog unutar TCL-a i ponovno lansirao BlackBerry pametne telefone kao vrhunski profesionalni brend na svjetska tržišta.