Novi studij o dizajnu novih medija na RIT-u

Novi studij o dizajnu novih medija na RIT-u

RIT Croatia, koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, predstavio je novi američki multidisciplinarni studij na našem tržištu: Dizajn novih medija (BFA New Media Design). Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj četverogodišnji preddiplomski stručni studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti.

“Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij koji studentima RIT Croatia omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse“, pojasnio voditelj studija dr.sc. Ante Poljičak.

Kroz studij Dizajna i novih medija budući profesionalci steći će ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja web i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva. Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje.

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti vrijedno radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, studenti će ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

“Dizajn novih medija pripada skupini multidisciplinarnih, transformativnih studija RIT-a koji su osmišljeni da optimalno odgovore na izazove i potrebe suvremenog globalnog gospodarstva. Kvaliteta američkog obrazovanja te multidisciplinaran pristup u obrazovanju stvorit će nove stručnjake koji će već tijekom studija moći početi graditi karijeru u brzorastućoj digitalnoj industriji i biti osposobljeni za stvaranje novih kreativnih rješenja za sve koji konzumiraju digitalne sadržaje“, komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia.