Novi natječaj za rad u Središnjem državnom uredu za digitalno društvo

Novi natječaj za rad u Središnjem državnom uredu za digitalno društvo
DepositPhotos

Novim natječajem koji je raspisao Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva krenuo je u prijam IT stručnjaka u državnu službu na neodređeno vrijeme za radna mjesta savjetnika za razvoj digitalnog društva te sektorskih koordinatora za razvoj digitalnog društva (NN 119/2018).  Natječaj je raspisan 21.12.2018. (izašalo u Narodnim novinama 119/2018)  i traje do 7. siječnja ove godine.

Novim projektima, Ured otvara prostor inovativnosti te mogućnosti doprinošenja kako osobnom i profesionalnom razvoju tako i razvoju digitalnih vještina u Republici Hrvatskoj, tvrdi se u javnoj objavi natječaja koji možete pronaći ovdje (objava još otvorenih radnih mjesta prosinac 2018).

Kako ICTbusiness.info saznaje natječaj je bio inicijalno raspisan u listopadu (pogledajte ga ovdje) pa nisu popunjena sva mjesta pa je ovo ponovno raspisivanje za preostala nepopunjena mjesta. Prema dostupnim informacijama ICTbusiness.info  zbog postojećih pravila prema odluci Vlade natječaj mora biti raspisan u 2018. godini jer se veže na plan prijema u državnu službu za 2018. godinu. Za natječaj koji se raspisuje u 2019. godine treba čekati novi plan prijema koji se donosi u 1. kvartalu i ako bude i kada bude odobreno toliko radnih mjesta, objašnjava naš dobro upućen izvor iz državnih službi. To je razlog, tvrdi naš izvor, žurbe za popunjavanje radnih mjesta i otvaranje natječaja krajem 2018. godine.

Što se tiče pozadine natječaja naš izvor tvrdi kako se pokušava doći do kvalitetnih kadrova koji bi trebali pomoći u oblikovanju digitalnih usluga za hrvatske građane i poduzetnike, a to se u ovom slučaju pokušava i stimulativnim primanjima za one zaposlenike u državnoj službi. Tako se nudi stimulativna plaća s koeficijentima 3,007 i 2,6 koji su odobreni odlukom Vlade 1.8. prošle godine što u konačnici znači da ako se to pomnoži s koeficijentom od 5421,54 (iznos kojim se množilo u 2018.) bruto plaća doseže do maksimalnih 10,5 tisuća kuna neto ako osoba nema nikakvih poreznih benefita kao što su djeca, uzdržavani članovi obitelji, ali i pravo na dobitak prema radnom stažu odnosno za svaku godinu staža je +0,5% po godini.

 

 

Kakvi to poslovi čekaju nove zaposlenike Središnjeg državnog ureda za digitalno društvo - to pronađite ovdje (objava iz prosinca 2018.) i ovdje (objava iz listopada 2018.).

 

Tko se sve dosad javio - dostupni podaci.