Novi natječaj za rad u Središnjem državnom uredu za digitalno društvo

Novi natječaj za rad u Središnjem državnom uredu za digitalno društvo

Foto: DepositPhotos

Novim natječajem koji je raspisao Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva krenuo je u prijam IT stručnjaka u državnu službu na neodređeno vrijeme za radna mjesta savjetnika za razvoj digitalnog društva te sektorskih koordinatora za razvoj digitalnog društva (NN 119/2018).  Natječaj je raspisan 21.12.2018. (izašalo u Narodnim novinama 119/2018)  i traje do 7. siječnja ove godine.

Novim projektima, Ured otvara prostor inovativnosti te mogućnosti doprinošenja kako osobnom i profesionalnom razvoju tako i razvoju digitalnih vještina u Republici Hrvatskoj, tvrdi se u javnoj objavi natječaja koji možete pronaći ovdje (objava još otvorenih radnih mjesta prosinac 2018).

Kako ICTbusiness.info saznaje natječaj je bio inicijalno raspisan u listopadu (pogledajte ga ovdje) pa nisu popunjena sva mjesta pa je ovo ponovno raspisivanje za preostala nepopunjena mjesta. Prema dostupnim informacijama ICTbusiness.info  zbog postojećih pravila prema odluci Vlade natječaj mora biti raspisan u 2018. godini jer se veže na plan prijema u državnu službu za 2018. godinu. Za natječaj koji se raspisuje u 2019. godine treba čekati novi plan prijema koji se donosi u 1. kvartalu i ako bude i kada bude odobreno toliko radnih mjesta, objašnjava naš dobro upućen izvor iz državnih službi. To je razlog, tvrdi naš izvor, žurbe za popunjavanje radnih mjesta i otvaranje natječaja krajem 2018. godine.

Što se tiče pozadine natječaja naš izvor tvrdi kako se pokušava doći do kvalitetnih kadrova koji bi trebali pomoći u oblikovanju digitalnih usluga za hrvatske građane i poduzetnike, a to se u ovom slučaju pokušava i stimulativnim primanjima za one zaposlenike u državnoj službi. Tako se nudi stimulativna plaća s koeficijentima 3,007 i 2,6 koji su odobreni odlukom Vlade 1.8. prošle godine što u konačnici znači da ako se to pomnoži s koeficijentom od 5421,54 (iznos kojim se množilo u 2018.) bruto plaća doseže do maksimalnih 10,5 tisuća kuna neto ako osoba nema nikakvih poreznih benefita kao što su djeca, uzdržavani članovi obitelji, ali i pravo na dobitak prema radnom stažu odnosno za svaku godinu staža je +0,5% po godini.

 

 

Kakvi to poslovi čekaju nove zaposlenike Središnjeg državnog ureda za digitalno društvo – to pronađite ovdje (objava iz prosinca 2018.) i ovdje (objava iz listopada 2018.).

 

Tko se sve dosad javio – dostupni podaci.

Još iz kategorije

Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

18.03.2019. komentiraj

Microsoft je u listopadu prošle godine najavio zrcaljenje aplikacija (eng., app-mirroring) s Android mobilnog operativnog sustava na Windows 10 operativni sustav i 12. ožujkom to je postala stvarnost jer krenuli su testovi, što svakako raduje vlasnike pametnih telefona s obzirom da će ono što na njima rade jednostavno preslikati na stolna i prijenosna računala.

Blagi rast inflacije pod utjecajem rasta cijena energije

Blagi rast inflacije pod utjecajem rasta cijena energije

17.03.2019. komentiraj

U veljači je zaustavljeno tromjesečno usporavanje godišnje inflacije potrošačkih cijena. Ipak, ostvarena godišnja inflacija bila je tek 0,2 postotna boda viša nego prethodnoga mjeseca te je iznosila i nadalje vrlo niskih 0,5%. Ova blaga promjena godišnje inflacije naviše bila je primarno posljedica promjene kretanja cijena energije koje su se nakon godišnjega pada u siječnju vratile u zonu rasta (1,9%). Najveći utjecaj na promjenu cijene energije imale su cijene plina koje su porasle za 2,4% (nakon pada od -1% u siječnju) te cijene goriva i maziva koje su znatno ublažile pad (s -4,1% na -0,7%). Naime, cijene energije uključuju cijene električne i toplinske energije, krutih i tekućih goriva, plina te goriva i maziva za prijevozna sredstva.

BBC First dostupan A1 korisnicima od 1. travnja

BBC First dostupan A1 korisnicima od 1. travnja

16.03.2019. komentiraj

BBC First donosi izvornu, inovativnu i vrhunsku britansku dramu uz nezaboravne priče koje nadahnjuju i zabavljaju. Iza produkcije stoji A lista nagrađivanih talenata ispred i iza kamere. Svakodnevni programski sadržaj kanala BBC First uključuje top BBC serije kao što su War and Peace, Luther, Ripper Street, Silent Witness, Maigret, Atlantis, Doctor Who i Call The Midwife.