Novi Malwarebytes 4.0 donosi mnoga poboljšanja i novo redizajnirano sučelje

Novi Malwarebytes 4.0 donosi mnoga poboljšanja i novo redizajnirano sučelje
Antonio Jularić

Malwarebytes 4.0 je nakon nekoliko mjeseci beta testiranja napokon dostupan za sve i nudi mnoga poboljšanja, ne samo po pitanju potpuno redizajniranog korisničkog sučelja već i skeniranja malwarea koji koristi 50 posto manje CPU resursa no što je bio slučaj s prethodnim verzijama.

Tako nešto postiže se uz novi engine, koji developeri zovu Malwarebytes Katana Engine. On kombinira nove tehnologije detekcije s najboljih postojećim enginima za detekciju. Dakle, po pitanju skeniranja malwarea, Malwarebytes je otišao korak dalje, spojio najbolje od najboljeg i korisnicima nudi zaštitu kakvu dosad nisu imali.

Dakle, u realnom vremenu će Malwarebytes još bolje pronalaziti dotad neotkrivene prijetnje, zajedno s onima koje su otprije registrirane i označene kao opasne. Tako nešto podiže nivo sigurnosti i donosi nešto potpuno svježe. Dapače, kompanija se hvali da je s Malwarebytes 4.0 uklonjena praznina između njihovog softvera i antivirusnih alata. Time se zapravo sugerira da je Malwarebytes 4.0 izbor broj jedan, kojem ne treba dodavati antivirusni softver. Ali, tako nešto ipak korisnici moraju sami odlučiti.

Posebno jer ta jaka tvrdnja ipak tek treba biti potkrijepljena. Ipak je dosad Malwarebytes bio više kao dodatak antivirusnim dodacima i nikad se nije koristio zasebno. Očito se sve skupa promijenilo, ili to u kompaniji žele. Zato, svaki korisnik koji preuzme Malwarebytes 4.0 mora biti svjestan da on u startu preuzima primat kao prva linija obrane Windows operativnog sustava. To znači da sva ostala zaštita pada u drugi plan i iznimno je bitno znati taj detalj.

Osim bolje zaštite, novog sučelja i boljih performansi, Malwarebytes 4.0 nudi na početnom zaslonu novosti iz svijeta kibernetičke sigurnosti, lakše se nadopunjava i nadograđuje, ima širu mogućnost detekcije malwarea, brže definira i procesuira prijetnje, nudi statistiku vezanu uz prijetnje...

Cijena ovog softvera je 39,99 američkih dolara godišnje, a svi koji su imali Malwarebytes 3.x besplatno se mogu nadograditi i koristiti najnoviji softver.